Στόχος η νίκη στο Ισραήλ για τον Σάντος

Η εθνική ομάδα δεν θα έχει άλλοθι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος αύριο στο Ισραήλ...

Στόχος η νίκη στο Ισραήλ για τον Σάντος
3'

Η εθνική ομάδα δεν θα έχει άλλοθι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος αύριο στο Ισραήλ, όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος, ενόψει της αναμέτρησης στο στάδιο «Μπλούμφιλντ». Σύμφωνα με τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό εκλέκτορα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες της συγκεκριμένης συνάντησης.

«Ο αγώνας είναι σημαντικός και για το Ισραήλ και για μας. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τη νίκη» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Σάντος.
«Δεν θεωρώ πως θα έχουμε δικαιολογία, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες στο Ισραήλ. Θα ήταν μια πολύ φθηνή δικαιολογία για μένα, αν λέγαμε πως μας φταίει το ένα ή το άλλο πριν το παιχνίδι» συνέχισε.

Αναφερόμενος στην αντίπαλη ομάδα, είπε:
«Διαθέτει παίκτες με ποιότητα και πολλές παραστάσεις στο εξωτερικό. Κι εμείς, όμως, από την πλευρά μας έχουμε μεγάλη πίστη σε ομάδα και ποδοσφαιριστές. Θα βάλουμε λοιπόν τις δικές μας ικανότητες στο γήπεδο και, αν το κάνουμε σωστά, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Ερωτηθείς για το που θα πρέπει να εστιάσουν οι Έλληνες διεθνείς, απάντησε:
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια. Αυτό, άλλωστε, είναι ένα από τα όπλα μας. Για το Ισραήλ είναι ματς ζωής ή θανάτου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτούς, αν θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης. Έχουν ένα ματς παραπάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρόκρισης και θα ψάξουν με οποιονδήποτε τρόπο τη νίκη».

Στη συνέχεια ο κ. Σάντος εκτίμησε ότι:
«θα προσπαθήσουν να επιτεθούν από την αρχή και θα πιέζουν συνεχώς. Εμείς, όμως, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε και να σκοράρουμε και, όταν δεν την έχουμε, να αμυνθούμε, για να μην δεχτούμε γκολ. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, ξέρουμε πώς θα παίξουμε και είμαι σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης:
«Ζητήσαμε να παίξουμε Σάββατο, αλλά δεν δέχθηκαν οι Ισραηλινοί, ενώ προτείναμε και για Πέμπτη, αλλά είπαν όχι οι Κροάτες».

Σε ερώτηση για τον αν η Ελλάδα γίνεται φαβορί του ομίλου με νίκη:
«Αυτή είναι ερώτηση για μετά τον αγώνα. Είδαμε πέρυσι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και φέτος του Παναθηναϊκού, που θεωρούνταν φαβορί. Μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Μετά το αυριανό ματς θα μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα για την πορεία μας».

Τέλος σχετικά με τα πλάνα του για το παιχνίδι τόνισε: «Ξέρω ποιοι θα παίξουν, τουλάχιστον αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω και εμπιστεύομαι όλους τους ποδοσφαιριστές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή