Ποια θεωρείται ως η πιο συναρπαστική σκηνή με αυτοκίνητα στον κινηματογράφο;

Μία έρευνα είχε μια πρωτότυπη ιδέα για να βρει τις 20 πιο εντυπωσιακές σκηνές με αυτοκίνητα σε ταινίες μετρώντας τους παλμούς των θεατών!

Ποια θεωρείται ως η πιο συναρπαστική σκηνή με αυτοκίνητα στον κινηματογράφο;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Σε άλλους αρέσουν τα σπορ αυτοκίνητα, σε κάποιους τα κάμπριο. Κάποιοι προτιμούν τα αμερικανικά με τους πολλούς κυλίνδρους, ενώ θέαμα προσφέρουν και τα μεγάλα 4x4. Όπως είναι φυσικό τα γούστα είναι διαφορετικά και ποικίλουν, κάτι που ισχύει βέβαια και για τις κινηματογραφικές σκηνές με κυνηγητά ή με διάφορες σκηνές με αυτοκίνητα, Και επειδή δεν θα έβγαινε άκρη η ιστοσελίδα money.co.uk αποφάσισε να ανακαλύψει ποια είναι η πιο εντυπωσιακή σκηνή στη μεγάλη οθόνη με… επιστημονικό τρόπο.

Τι έκανε; Προσκάλεσε 100 σινεφίλ σε μια αίθουσα προβολής για να μετρήσει τις αντιδράσεις τους σε κάθε σκηνή. Συγκεκριμένα, κάθε θεατής είχε πάνω του αισθητήρες καταγραφής των καρδιακών παλμών και στη συνέχεια υπολογιζόταν η διαφορά από την κατάσταση ηρεμίας.

Έτσι, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, οι σκηνές που είχαν πιο εκρηκτικό περιερχόμενο με έντονα οπτικοακουστικά εφέ και καταδιώξεις ήταν αυτές που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαφορές. Και κάπως έτσι το Mad Max ή τα Fast & Furious βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και αυτό παρόλο που υπάρχουν πολύ πιο ποιοτικές ταινίες γύρω από το αυτοκίνητο και τους αγώνες. Όπως είναι για παράδειγμα το Rush ή το πιο πρόσφατο Ferrari vs Ford (Κόντρα σε όλα).

Άραγε, αν οι θεατές έβλεπαν κάποιο θρίλερ στο επίπεδο της θρυλικής Κριστίν, πόσο ψηλά θα είχαν φτάσει τα χτυποκάρδια;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή