Πωλείται μια πολύ ιδιαίτερη και πανίσχυρη Ferrari F40

Αυτή η «φτιαγμένη» F40 Competizione είναι ένα πολύ σπάνιο θηρίο που αποδίδει 1.000 άλογα!

Πωλείται μια πολύ ιδιαίτερη και πανίσχυρη Ferrari F40
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Η F40 έχει μείνει στην ιστορία ως η τελευταία που πήρε έγκριση από τον άνθρωπο που δημιούργησε την Ferrari, τον ιδρυτή της Enzo Ferrari. Ωστόσο, η εικονιζόμενη F40 δεν μοιάζει με καμία άλλη και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Δεν είναι μόνο το ασυνήθιστα γκρι χρώμα της αλλά και το εμφατικό body-kit με την μεγάλο άνοιγμα στο καπό, την τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος και γενικότερο το φουσκωμένο αμάξωμα.

Ο πρώτος της ιδιοκτήτης την είχε παραλάβει στη στάνταρ μορφή της στα τέλη του 1989. Στα επόμενα χρόνια η F40 άρχισε να αποκτά διάφορες βελτιώσεις στην ανάρτηση και στα φρένα της - από την Cavallino Racing μέχρι τον Michelotto- καθώς και σε άλλα σημεία, ενώ άλλαξε και χρώμα μιας και έγινε κίτρινη.

Επίσης η απόδοσή της έφτασε τους 1.000 ίππους, τιμή που την καθιστά την πιο ισχυρή που υφίστασται, ενώ μέχρι το 2006 συμμετείχε κυρίως σε αγώνες δρόμου,

Η πιο πρόσφατη αναπαλαίωσή της κόστισε 100.000 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό της όπου υπάρχει ένας νέος πίνακας οργάνων, μπλε μπάκετ καθώς και άλλες προσθήκες.

Η εντυπωσιακή αυτή F40 θα πωληθεί σε πριβέ δημοπρασία από την RM Sotheby’s με την τιμή να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμυριάκια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή