«Η Φόρμουλα Ένα λέει αντίο στην Κωνσταντινούπολη».

Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της «Haberturk». Φέτος λήγει το συμβόλαιο για τη διεξαγωγή ...

«Η Φόρμουλα Ένα λέει αντίο στην Κωνσταντινούπολη».
1'

Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της «Haberturk». Φέτος λήγει το συμβόλαιο για τη διεξαγωγή του γκραν πρι της Τουρκίας, ενώ ο αγώνας του 2011 είναι προγραμματισμένος για τις 8 Μαΐου.
Αιτία της μη ανανέωσης των συμβολαίων συνεργασίας, αποτελεί η διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους και τον εμπορικό διευθυντή του πρωταθλήματος, Μπέρνι Έκλστοουν, αναφορικά με τα χρήματα που απαιτούνται για τη διοργάνωση του αγώνα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως δεν είναι μόνο η «Ηaberturk», αλλά σύσσωμος ο Τύπος της γειτονικής χώρας. Ενδεικτικό το παράδειγμα της «Hurriyet», που δημοσιεύει δηλώσεις του Μουράτ Γιαλτσιντάς, επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο στηρίζει το τουρκικό γκραν πρι. Σύμφωνα με αυτές, η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε την πρόταση του Έκλστοουν να αυξηθεί το ποσό για τη διοργάνωση του αγώνα από τα 13 στα 26 εκατομμύρια δολάρια.

Το θέμα σχολίασε και ο ίδιος ο Γιαλτσιντάς, μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο «Twitter», επισημαίνοντας:
«Φαίνεται ότι ο αγώνας της Φόρμουλα Ένα δεν θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη χρονιά». Αναφερόμενος στην πρόταση διπλασιασμού των χρημάτων, υπογράμμισε: «Επειδή (το υπουργείο Οικονομικών) βρήκε αυτό το νούμερο πολύ υψηλό, φαίνεται ότι δεν θα κάνει την πληρωμή. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεται ο αγώνας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο ο Έκλστοουν είχε εκφράσει την άποψη ότι το τουρκικό γκραν πρι θα έμενε μακροχρόνια στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα, παρά τον μικρό αριθμό θεατών που προσέλκυσε ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή