MotoGP Grand Prix Motegi: Ο αγώνας με αριθμούς και η στιγμή του Pedrosa

Στην πίστα του Motegi ξεκίνησε η αγωνιστική δράση για τον πρώτο από τους τρεις διαδοχικούς αγώνες του MotoGP στο ανατολικό ημισφαίριο.

MotoGP Grand Prix Motegi: Ο αγώνας με αριθμούς και η στιγμή του Pedrosa
2'

Στις πρώτες ελέυθερες δοκιμές (FP1) ο Marc Marquez είχε μια πτώση αρκετά νωρίς στην περίοδο αλλά γρήγορα επέστρεψε στην πίστα και σημείωσε ένα γρήγορο χρόνο. Ο Jorge Lorenzo στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα από τον Marquez και να πάρει την πρωτιά.
Στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές οι Ducati χρησιμοποίησαν το πολύ μαλακό πίσω ελαστικό σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Andrea Dovizioso, έδωσαν στον Ιταλό αναβάτη την ευκαιρία να γράψει ένα πολύ καλό χρόνο. Όμως ήταν η εντυπωσιακή στιγμή του Dani Pedrosa (video) στα φρένα που έκοψε σε όλους την ανάσα. Ο Ισπανός μέσα σε 130 μέτρα μείωσε από τα 285 χλμ στα 183 με τον πίσω τροχό να έχει σηκωθεί κατά 11%.

Ας δούμε όμως τον αγώνα του Motegi με αριθμούς

65: Είναι οι βαθμοί, που προηγείται η Honda της Yamaha στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Αν καταφέρει το HRC να διευρύνει το προβάδισμά του για τουλάχιστον δέκα βαθμούς - μετά τον αγώνα στο Motegi - τότε θα εξασφαλίσει τον 21ο τίτλο της στη μεγάλη κατηγορία.
37: Πρόκειται για το 37ο Grand Prix στην Ιαπωνία. Το πρώτο έγινε στη διάσημη πίστα της Suzuka το 1963. Τρεις πίστες έχουν φιλοξενήσει GP στην Ιαπωνία: Suzuka (19 φορές), Motegi (15) και Fisco (2).
32: Νίκες συμπλήρωσε στην Aragon, ο J. Lorenzo στη μεγάλη κατηγορία, μια παραπάνω από τον τέσσερεις φορές φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή (500 κ.εκ.) Eddie Lawson. Μόνο πέντε οδηγοί είναι μπροστά του: Valentino Rossi (81 νίκες), Giacomo Agostini (68), Mick Doohan (54), Casey Stoner (38) και Mike Hailwood (37).
14: Νίκες συμπλήρωσε στην καριέρα του ο 19χρονος Maverick Vinales στην Aragon. Μόνο τέσσερεις οδηγοί είχαν περισσότερες νίκες πριν φτάσουν στην ηλικία των 20 χρονών: Marc Marquez (26), Dani Pedrosa (21), Valentino Rossi (17) και Jorge Lorenzo (15).
4: Διαφορετικοί αναβάτες στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας, έχουν επικρατήσει: Dani Pedrosa, Marc Marquez, Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν στους τελευταίους δυο αγώνες του 2012 και στους πρώτους του 2013: Casey Stoner, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Marc Marquez.
2: Είναι οι αγώνες, που ο Marc Marquez δεν κατάφερε να ανέβει στο podium.
0: - Κανείς οδηγός της Honda δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον Τίτλο μέσα στο Motegi, σε καμία από τις τρεις κατηγορίες του Πρωταθλήματος!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή