Δεν υπάρχει αυτή η Mercedes-Benz G 500

Αν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία και πιάνουν τα χέρια μπορεί κανείς να φτιάξει τη δική του G-Class.

Newsbomb

2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Mercedes-Benz G500 4×4² είναι ένα από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα για όσους αγαπούν τα μεγάλα και σκληροπυρηνικά off-road. Αλλά και ένα από τα πιο ακριβά γενικότερα με την τιμή για την κορυφαία έκδοση G 500 να φτάνει στην χώρα μας τις 297.500 ευρώ. Και αν πάντοτε το όνειρο σας ήταν να έχετε μια G-Class στο γκαράζ σας, προφανώς αυτό θα παραμείνει… ένα όνειρο.

Ωστόσο, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε μια δική σας από ξύλο και να την τοποθετήσετε όπου θέλετε στο σπίτι αναβαθμίζοντας το ντεκόρ του χώρου σας. Μία πολύ καλή εκτέλεση μας παρουσιάζει το κανάλι Woodworking Art και αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να δείτε το βίντεο και την κατασκευή μιας G 500 από ξύλο.

Όπως θα δείτε για την κοπή των εξαρτημάτων χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία -από σφυρί, σκαρπέλο και σβούρα μέχρι πλάνη, κορδέλα, τρυπάνια κ.α.- και έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο τα κομμάτια από ξύλο μεταμορφώνονται σε εξαρτήματα.

Χαρακτηριστική είναι η διαμόρφωση του πλαισίου, του ταμπλό, του τιμονιού, των συρόμενων καθισμάτων ή η τοποθέτηση ελατηρίων στην ανάρτηση. Αρκετή πλάκα έχει η ψεύτικη εξάτμιση που καίει λάδι, για να φαίνεται πως η ξύλινη Mercedes έχει κινητήρα.

Εννοείται πως για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος απαιτείται αρκετός σχεδιασμός και σίγουρα τα πράγματα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολα. Τουλάχιστον όπως το κάνει να φαίνεται ο μάστορας στο βίντεο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή