Αυτό είναι το Jimny της Κίνας

Το Baojun Yep είναι ένα πολύ ελκυστικό πρότζεκτ που θα ήθελε ο οποιοσδήποτε να το δει να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Αυτό είναι το Jimny της Κίνας
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το μικρό SUV που βλέπετε παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες στη Σαγκάη και έχει την «τετράγωνη» σχεδίαση ενός Jimny και τις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου πολής. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και όπως μαθαίνουμε η ζήτηση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το πολύ ενδιαφέρον Baojun Yep έχει μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,38 μέτρα, είναι δηλαδή 21 εκατοστά πιο μικρό από ένα Suzuki Jimny, αλλά έχει ίδιο πλάτος και ύψος με το γνωστό τετρακίνητο.

Και ίσως να έχετε ήδη παρατηρήσει την κλειστή μάσκα μπροστά και την απουσία εξατμίσεων πίσω. Πράγμα που σημαίνει πως μιλάμε για ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ για τους πίσω τροχούς με ισχύ 68 ίππων και ροπή στα 140 Nm.

Σύμφωνα με την Baojun, μία κοινοπραξία των SAIC-GM-Wulling (SGMW), μία μπαταρία λιθίου φωσφόρου σιδήρου διασφαλίζει μια αυτονομία 300 και κάτι χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Αυτό το στοιχείο καθιστά το Yep ακόμα πιο ενδιαφέρον και γεγονός είναι πως θα μπορούσε άνετα να κυκλοφορήσει ακόμη και στην Ευρώπη, με μία λογική τιμή ως ανταγωνιστής του Dacia Spring.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή