Ένα πανέμορφο restomod βγαλμένο από τα παλιά

Η Manhart μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του 1970 αναβαθμίζοντας μία Alpina 2002.

Ένα πανέμορφο restomod βγαλμένο από τα παλιά
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Manhart, ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων, συνήθως βελτιώνει σύγχρονα και πανάκριβα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Ωστόσο, λόγω της αυξητικής ζήτησης για κλασικά μοντέλα βλέπουμε τελευταία να αναλαμβάνει τη μετατροπή και αντίστοιχων αυτοκινήτων.

Όπως στην περίπτωση της BMW 2002 που βλέπετε, η οποία είναι η tii, με ψεκασμό καυσίμου και την «φορεσιά» της Alpina.

Μόλις βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης, το 1971, η tii ήταν εξοπλισμένη με έναν δίλιτρο κινητήρα M10 που απέδιδε 130 ίππους, τιμή που για εκείνη την εποχή ήταν αξιοσημείωτη. Μάλιστα, υπήρχε και αύξηση ισχύος κατά 10 ίππους στη νέα έκδοση με τα διπλά καρμπυρατέρ.

Η Manhart ανέλαβε να κάνει διάφορες βελτιώσεις στο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής έτσι ώστε η ισχύς να αυξηθεί στους 200 ίππους και η ροπή από τα 178 στα 215 Nm. Και σε συνδυασμό με το απόβαρο των 1.000 κιλών η 2002 tii μπορεί ακόμη και σήμερα να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και συγκινήσεις.

Πριν την αναλάβει η Manhart, η 2002 είχε ήδη δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων φρένων και ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων από μια E21 323i (τη διάδοχο της 2002 tii).

Επίσης, υπάρχουν νέα ελατήρια της Raab, νέες βάσεις για τα ψαλίδια της Wiechers και ζάντες Alpina 16 ιντσών με τονισμένους θόλους. Μάλιστα, πάνω από τους θόλους οι ρίγες της Alpina είναι πιο λεπτές. Στο εσωτερικό η ρετρό εικόνα ενισχύεται από τα αυθεντικά καθίσματα της Scheel με επένδυση Alpina.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή