Αυτό το Land Rover Defender είναι ξεχωριστό και πωλείται

Για όσους έχουν πάθος με το off-road αυτό το  Defender 110 του 1998 έχει μία ιδιαίτερη αξία αφού την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Camel Trophy.

Αυτό το Land Rover Defender είναι ξεχωριστό και πωλείται
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Αν δεν σας λέει κάτι το Camel Trophy να πούμε ότι ήταν μια απαιτητική εκτός δρόμου περιπέτεια που διεξαγόταν σε μερικά από τα πιο δύσκολα εδάφη του κόσμου από το 1980 έως και το 2000. Στην οποία περιπέτεια τα αυτοκίνητα ήταν τα Land Defender που επιδείκνυαν τις απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητές τους.

To συγκεκριμένο Defender είναι δεξιοτίμονο και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μιας και στο Camel Trophy του 1998 που διεξήχθη στη Γη του Πυρός, στο κάτω άκρο της Νότιας Αμερικής, χρησιμοποιήθηκε μόνο για τις βιντεοσκοπήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το είχε περιποιηθεί ανάλογα η Land Rover Special Vehicles, μιας και το έχει εξοπλίσει με κλωβό ασφαλείας, σχάρα οροφής Brownchurch, πρόσθετες μπάρες μπροστά, βίντσι Warn 8274, προβολείς και σνόρκελ Mantec.

Κάτω από το καπό, ο τετρακύλινδρος turbo diesel των 2.500 κυβικών αποδίδει 111 ίππους και 264 Nm. Σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και ένα κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων, αυτό το Defender παραμένει ένα κορυφαίο 4x4 έχοντας διανύσει 71.000 χιλιόμετρα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης, ο οποίος το αγόρασε το 2000, βελτίωσε περαιτέρω τις δυνατότητές του με μια σειρά από μετατροπές. Όπως εμπρός και πίσω διαφορικά με πνευματικό κλείδωμα, σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα, φιμέ τζάμια, προστατευτικά από χαλίκια κ.α. Επιπλέον, έχουν ενσωματωθεί και κάποια πρακτικά στοιχεία, μια δεξαμενή νερού 70 λίτρων, μια βρύση με φίλτρο και ένα πίσω δίχτυ φορτίου.

Για την ώρα αυτό το ξεχωριστό Defender έχει ξεπεράσει τις 30.000 δολάρια αποτελώντας μία πολύ ελκυστική επιλογή. Τουλάχιστον για όσους μπορούν να το αποκτήσουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή