Η Porsche παίζει μπάλα στο παρκέ

Πέρα από το να κατασκευάζει υπέροχα σπορ αυτοκίνητα η γερμανική εταιρεία είναι γνωστό πως δραστηριοποιείται και σε πολλούς άλλους τομείς.

Η Porsche παίζει μπάλα στο παρκέ
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν πολυτελή και σπορ αυτοκίνητα έχουν καθιερώσει την επωνυμία τους και στο χώρο της ένδυσης και των αξεσουάρ. Η Porsche φυσικά και δεν αποτελεί την εξαίρεση, ενώ πλέον αποφάσισε να μπει και στο μπάσκετ.

Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με την Puma και μαζί ανακοίνωσαν μία ξεχωριστή σειρά παπουτσιών ειδικά σχεδιασμένων για το δημοφιλές άθλημα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και στο παρελθόν οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί για την διάθεση αθλητικών παπουτσιών, που απευθύνονται σε λάτρεις του lifestyle ή των αγώνων.

Τα βασικά παπούτσια μπάσκετ με την υπογραφή της Porsche είναι το LaMelo Ball MB.03, που είναι και το τρίτο ζευγάρι με το όνομα του σταρ των Charlotte Hornets. Διατίθενται σε ένα εντυπωσιακό μαύρο και κίτρινο χρώμα, που είναι εμπνευσμένο εργοστασιακό χρυσό χρώμα της εμβληματικής 930 Turbo.

Ακολουθεί το All-Pro Nitro, με σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με το MB.03. Το κίτρινο χρώμα του με διακριτικές μαύρες πινελιές το κάνει να ξεχωρίζει. Η ενσωμάτωση ενός λογότυπου Porsche Turbo κοντά στη φτέρνα υποδηλώνει ταχύτητα και επιδόσεις, ενώ η τιμή των δύο παπουτσιών ξεκινά από περίπου 125 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και μια εταιρείας αθλητικών ειδών για παπούτσια μπάσκετ δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Για παράδειγμα, η Adidas είχε λανσάρει ένα παπούτσι με την υπογραφή του Kobe Bryant που ήταν μεν εμπνευσμένο από το Audi TT της πρώτης γενιάς, αλλά πουθενά δεν υπήρχε αναφορά τη γερμανική εταιρεία.

Ομοίως, το 14ο παπούτσι με την υπογραφή του Michael Jordan είχε ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τη Ferrari, ωστόσο δεν είχε την επίσημη έγκριση της πιο διάσημης εταιρείας αυτοκινήτων του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή