ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η McLaren παρουσιάζει το πιο δυνατό ηλεκτρικό ποδήλατο

Η McLaren παρουσιάζει το πιο δυνατό ηλεκτρικό ποδήλατο

Το πάθος για την ταχύτητα δεν αγορά μόνο τα σπορ αυτοκίνητα αλλά και τα ποδήλατα. 

Του Γιάννη Σκουφή

Προφανώς για αυτό και δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που διαθέτουν στη αγορά ποδήλατα δικής τους παραγωγής ή σε συνεργασία με άλλες, εξειδικευμένες εταιρείες.

Έτσι μέχρι και η McLaren αποφάσισε να μπει και σε αυτήν την αγορά παρουσιάζοντας μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων με δύο επίπεδα ισχύος και δύο εκδόσεις πλαισίου, ένα hardtail και ένα με ανάρτηση τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Τα δύο eBikes, με τις ονομασίες Sport και Extreme, καλύπτουν όλες τις ανάγκες και διαθέτουν πλαίσιο από ανθρακονήματα και προσαρμόσιμο τιμόνι με ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη.

Το πλαίσιο περιλαμβάνει ενσωματωμένο φωτισμό LED για βόλτες σε χαμηλό φωτισμό, ενώ σύμφωνα με τη McLaren, χρειάστηκαν πάνω από 1.000 ώρες για τον σχεδιασμό του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποδήλατα κατασκευάζονται από την ίδια McLaren. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει δύο επίπεδα ισχύος. Το βασικό μοντέλο, που ονομάζεται 250 για τα Sport και Extreme, αποδίδει 121 Nm ροπής και 250 Watt ισχύος.

Είναι εξοπλισμένο με μετάδοση 12 σχέσεων της SRAM 12, μπαταρία 36 Volt 15 Ah, και ελαστικά Pirelli Scorpion Enduro. Οι αναρτήσεις και των δύο ποδηλάτων προέρχονται από τη RockShox.

Η ισχυρότερη έκδοση διαθέτει μπαταρία 48V και 14,5 Ah, κινητήρα 600 Watt και ροπή έως 161 Nm. Για αυτό και ονομάζεται 600. Αυτά τα ποδήλατα διαθέτουν διάφορα προγράμματα απόδοσης όπως Off, Eco, Trail, Sport, και Race.

Οι εκδόσεις 600 μπορούν να προσφέρουν μέγιστη υποβοήθηση έως και 852 Watt και ταχύτητα έως 32 χλμ./ώρα. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά λάβετε υπόψη ότι η μέση ισχύς πέδησης ενός επαγγελματία ποδηλάτη είναι λίγο κάτω από τα 500 Watt.

Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τις εκδόσεις 600 των Sport και Extreme τα πιο ισχυρά νόμιμα eBikes για το δρόμο (τουλάχιστον των ΗΠΑ) και προφανώς από τα ακριβότερα αφού οι τιμές τους ξεκινούν περίπου από 7.300 ευρώ.