Αφγανιστάν: Φονικές συγκρούσεις Ταλιμπάν – αστυνομικών στην Καμπούλ

Συγκρούσεις μεταξύ τουλάχιστρον τριών βομβιστών αυτοκτνίας και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν...

1'

Συγκρούσεις μεταξύ τουλάχιστον τριών βομβιστών αυτοκτονίας, που εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να τους απωθήσουν, σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Ο Μοχάμαντ Ζαχίρ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, μίλησε για νεκρούς χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει πόσοι.

Σύμφωνα με τον Ζαχίρ, τρεις βομβιστές μπήκαν στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στα δυτικά της πόλης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, ενώ κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Tolo οι δράστες ήταν έξι και η επίθεση ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα. Το κανάλι, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και τραυματίες.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, είπε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και ότι στόχος της ήταν οι ξένοι πελάτες του ξενοδοχείου.

Μάρτυρας, που βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο, είπε ότι είδε πέντε-έξι άνδρες με πολιτικά να μπαίνουν μέσα πυροβολώντας. «Έπεσα στο πάτωμα και λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς κράτησε 10-15 λεπτά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή