Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών – Της επέδωσαν την κλήση
Στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν δύο αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών
Εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Νωρίτερα σήμερα, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη και επέδωσαν την κλήση, την οποία παρέλαβε η ίδια.
Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών αφού παραλάβουν το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου θα το παραδώσουν στους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν νέες διώξεις στην 33χρονη ή αν θα την καλέσουν για νέα κατάθεση.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου «θρηνεί για τα παιδιά της» - Οι επόμενες κινήσεις της
Τις πρώτες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία και των δύο άλλων παιδιών της, περιέγραψε ο δικηγόρος της.
«Σήμερα θα επιδοθεί η κλήτευση για κατάθεση, ως ύποπτης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και σήμερα θα γίνει η λήψη αντιγράφων του φακέλου για να έχουμε ιδία αντίληψη για το τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα από όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό», ανέφερε ο Όθων Παπαδόπουλος.
«Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, αφού μελετήσουμε τι αποδεικτικό υλικό έχει συγκεντρωθεί για την υπόθεση. Σαφέστατα θα ζητήσουμε προθεσμία. Θα ετοιμάσουμε υπόμνημα που θα καταθέσουμε και θα είμαστε στην διάθεση των Αρχών για διευκρινίσεις και απαντήσεις, εάν χρειαστεί» περιέγραψε τα επόμενα βήματα της 33χρονης ο δικηγόρος της μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Μεταφέροντας, δε, τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και για τους θανάτους των τριών παιδιών, ο δικηγόρος της είπε ότι «από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητη και αμετακίνητη η θέση της ό,τι δεν το έχει κάνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στα παιδιά της. Θρηνεί για τα τρία παιδιά που έχασε. Ποτέ δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό».
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η δικογραφία-φωτιά
Τις εξελίξεις πυροδότησε η παραγγελία των εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Ανδρέου για κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.
Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Μετά την παροχή εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς, γεγονός που θα σημάνει και την αρχή νέου ανακριτικού κύκλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου.