Κορονοϊός: Επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση στην Αχαΐα - Ξεπέρασε σε κρούσματα τη Θεσσαλονίκη

Επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση στην Αχαΐας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση στην Αχαΐα - Ξεπέρασε σε κρούσματα τη Θεσσαλονίκη
1'

Σε δύσκολο γρίφο για lockdown τύπου Αττικής ή όχι εξελίσσεται η περίπτωση της Αχαΐας, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 112 νέα κρούσματα κορονοϊού, ξεπερνώντας μάλιστα και στην Θεσσαλονίκη.

Οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν ανήσυχοι την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή όπου χθες από τα 97 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε όλη την Αχαΐα, τα 90 εντοπίστηκαν στην Πάτρα, κάτι που μαρτυρά ότι η διασπορά εντός της πόλης είναι μεγάλη.

Μάλιστα, τα σημερινά 112 κρούσματα στην Αχαΐας, αποτελούν και αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, με τα ενεργά κρούσματα να είναι πλέον πάνω από 530.

Παράλληλα, η πληρότητα στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας αγγίζει το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή βλέποντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη τόσο στην κοινότητα, όσο και στα νοσοκομεία, ενώ οι εστίες και η συρροή παραμένουν αυξημένες.

Την ίδια ώρα έντονος είναι ο προβληματισμός για την συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινούνται από την Πάτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η Αθήνα θα σιγήσει! Όλα όσα αλλάζουν μέχρι 28/02 – Τι κλείνει και τι μένει ανοιχτό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή