Κορονοϊός - Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ: Αδικαιολόγητη ανησυχία για το εμβόλιο της Astra Zeneca

Ο. καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ είπε ότι τα 37 θρομβολυτικά επεισόδια που έγιναν γνωστά, εντοπίστηκαν μεταξύ 17.000.000 δόσεων

Κορονοϊός - Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ: Αδικαιολόγητη ανησυχία για το εμβόλιο της Astra Zeneca
1'

Μετά και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca o αν. καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Παπαζήσης, καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν αφού δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική συσχέτιση παρά μόνο χρονική σύνδεση της εμφάνισης θρόμβων με τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Παπαζήσης εξήγησε ότι η πλέον συνήθης μεταξύ των θρομβώσεων είναι η φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων και η πλέον επικίνδυνη η πνευμονική εμβολή και υπογράμμισε ότι οι θρομβώσεις δεν είναι σπάνιες στον πληθυσμό ανεξαρτήτως εμβολίων. Ο ίδιος υπογράμμισε τη δήλωση της εκτελεστικής διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA) σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή τα οφέλη από τους εμβολιασμούς υπερισχύουν των κινδύνων.

Επιπλέον ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ είπε ότι τα 37 θρομβολυτικά επεισόδια που έγιναν γνωστά, εντοπίστηκαν μεταξύ 17.000.000 δόσεων, στοιχείο που από μόνο του δείχνει ότι είναι υπερβολική η ανησυχία που έχει προκύψει.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαζήσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να κάνει οτιδήποτε ο πολίτης που έχει προγραμματίσει εμβόλιο.

Επικεντρώνοντας τέλος στα καλά νέα θύμισε ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson k Johnson που είναι μονοδοσικό και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ψύξης ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθούν και άλλα εμβόλια μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και το ρωσικό (Sputnik).

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεχίζει να χορηγείται κανονικά στην Ελλάδα - Γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή