Κορονοϊός: Πρόβλεψη για 31.000 κρούσματα έως τέλος Φεβρουαρίου

Είμαστε και επισήμως σε αύξηση της πανδημίας του κορονοϊού με την κορύφωση να έρχεται μέσα στον Φεβρουάριο, ανέφερε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

κρουσματα κορονοϊός
Αυτή την στιγμή είμαστε επισήμως σε αύξηση της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη
Intime News
2'

Κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου με τις προβλέψεις των επιστημόνων να κάνουν λόγο για έως και 31.000 κρούσματα ημερησίως.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (3/2) στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «είμαστε σε αύξηση της πανδημίας. Η εξέλιξή της θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ορισμένα στοιχεία έχουν αναθεωρηθεί γιατί αυτή την στιγμή είμαστε επισήμως σε αύξηση της πανδημίας. Ο αριθμός αναπαραγωγής είναι στο 1,05 από το 0,67 που είχαμε φτάσει ως ελάχιστο. Αν δούμε τις επιμέρους αλλαγές των κρουσμάτων, σχεδόν σε όλη τη χώρα έχουμε αυξητική πορεία αυτή την στιγμή.

«Ο λόγος είναι ο υποτετραπλασιασμός του ρυθμού του εμβολιασμού στην τρίτη δόση. Στις αρχές του χρόνου, κατά μέσο, γίνονταν 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα με τρίτη δόση. Αν αυτό συνεχίζονταν θα είχαμε πραγματικά την ταχεία εξέλιξη της αποκλιμάκωσης. Αυτό αυτή την στιγμή έχει πέσει σε κάτω από 25.000 ο ημερήσιος εβδομαδιαίος μέσος όρος», τόνισε στη συνέχεια.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι κυκλοφορούν κάθε μέρα στην κοινότητα τέσσερις φορές περισσότεροι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στην μόλυνση από κορονοϊό.

Χαμηλά τα κρούσματα τον Απρίλιο

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωσή του ότι τέλη Μαρτίου θα έχουμε μηδενικά κρούσματα, είπε χαρακτηριστικά: «Ισχύει, με τη μόνη διαφορά ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα έχουμε κορύφωση της επιδημίας, με περίπου 31.000 κρούσματα ημερησίως. Μετά από αυτό μιλάμε όντως, για αποκλιμάκωση, με δεδομένο όμως ότι θα αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε, έστω με αυτό τον χαμηλότερο ρυθμό». Επιπρόσθετα είπε ότι θα έχουμε χαμηλά κρούσματα τον Απρίλιο, αν όχι για μηδενικά

«Με την στάση μας είναι σαν να έχουμε κλοτσήσει την μπάλα για δύο – τρεις εβδομάδες πιο πίσω. Πήγαμε πιο πίσω γιατί είχαμε μείωση του ρυθμού εμβολιασμού. Μπορούμε να το ανακτήσουμε. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε αυτό αν αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή