ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑ - LIVE Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κακοκαιρία Daniel: Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία – Μεγάλες καταστροφές και στην Εύβοια

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Εύβοιας.

Κακοκαιρία Daniel: Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία – Μεγάλες καταστροφές και στην Εύβοια
In Time
14'

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει από την Τρίτη στη χώρα, έχει κοστίσει τη ζωή σε έναν άντρα, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο εντοπισμός τριών αγνοουμένων στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Τρίτης αγνοείται ένας άνδρας στο Βόλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αυτό δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τις Αρχές, ενώ επισήμανε ότι σε όλη τη Μαγνησία ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι συνολικά 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και κάνουν ενδελεχείς έρευνες στις πληγείσες περιοχές.

Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Βόλο. Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταΐσει τα ζώα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Εύβοια - Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει σκληρά και την Εύβοια προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στην παραλία του Αλμυροποτάμου με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στις λάσπες.

Από την κακοκαιρία Daniel σφυροκοπείται η Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα, τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι και Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες.

Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, εστάλη νέο μήνυμα από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Μαγνησίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλον τον νομό.

Εντωμεταξύ, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που έγινε νωρίτερα, συζητήθηκε η πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές.

Οι μετεωρολόγοι που συμμετείχαν εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, αφού έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό στην κακοκαιρία Ιανός, που ήταν το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή, από άποψη ύψους βροχής σε ενα 24ωρο. Συνήθως, τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Πού θα «χτυπήσει» ο Daniel τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας Daniel

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Εκκενώθηκε από τους 94 ηλικιωμένους το Γηροκομείο Βόλου

Στην εκκένωση του Γηροκομείου στο Βόλο, όπου βρίσκονταν 94 ηλικιωμένοι, προχώρησαν οι αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

Την ίδια ώρα αναβλήθηκαν οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος. Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου,της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Το βράδυ της Τρίτης εστάλη 112 σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Λόγω της κακοκαιρίας Daniel, ελήφθη η απόφαση για την εκκένωση του Κέντρου Υγείας στην Αργαλαστή. Ειδικότερα, την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχειο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης αναμένεται να επιστρέψουν με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Μπέος: Είναι πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες – Το 90% του Βόλου δεν έχει ρεύμα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε απευθείας σύνδεση από το δημαρχείο της πόλης, για τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο.

«50% περισσότερο το νερό που έπεσε στον Βόλο, από ότι σε Μάνδρα και στην κακοκαιρία του “Ιανού”» τόνισε ο κ. Μπέος και συνέχισε: «Στο 90% της πόλης δεν υπάρχει ρεύμα, ίντερνετ, τηλέφωνα. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες να απεγκλωβίσουμε οικογένειες με JCB. Αισθάνομαι απογοητευμένος που δε μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου.

Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Από χθες έβγαλα ανακοινώσεις, για την αποφυγή μετακινήσεων και δυστυχώς είχαμε δύο απώλειες ζωής. Γίνονται προσπάθειες από όλους να βρούμε τον δεύτερο που αγνοείται. Ήμουν παρών στο περιστατικό. Ολόκληρος χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο. Έφτασαν πέντε λεπτά μετά από το τραγικό συμβάν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δυστυχώς, οι προβλέψεις είναι πολύ δυσάρεστες για όλους εμάς. Κάνω μία έκκληση να παραμείνουν στα σπίτια και να ανέβουν όσο μπορούν πιο ψηλά. Θα συνεχίζει να βρέχει μέχρι αύριο στις 12.00».

«Από τη στιγμή που ξεχείλισαν οι χείμαρροι, μπήκε το νερό στην πόλη. Η θάλασσα έγινε καφετί με κλαδιά, με φερτές ύλες. Δεν είναι χιόνι που το μάζευα. Εδώ που να πάει το νερό; Να το πιούμε; Είναι πέρα από την ανθρώπινη λογική και τις ανθρώπινες δυνατότητες. Να μην έχουμε θύματα. Εδώ είμαστε τον Βόλο να τον κάνουμε πάλι όμορφο».

Κικίλιας: «Έρχεται νέα έξαρση των ακραίων φαινομένων το πρωί»

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν στις οικίες τους, ζητώντας «ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση». Ακόμη, τόνισε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα εικοσιτετράωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα. Στη Ζαγορά Πηλίου, μέχρι τις 15:00, το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά.

Η εκτίμηση των μετεωρολόγων είναι ότι τα χιλιοστά θα αυξηθούν μέχρι να κλείσει το εικοσιτετράωρο. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει. Ύστερα από κάποια μικρή ύφεση, θα έχει και πάλι έξαρση τις πρωινές ώρες. Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση από αύριο το μεσημέρι (06/09).

Από την έναρξη του φαινομένου, στην περιοχή επιχειρούν 77 συνεργεία της Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδες από την 1η, 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ με λέμβους και ερπιστριοφόρα, μηχανήματα έργου, δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά, η Ελληνική Αστυνομία και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 690 κλήσεις», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο Θεσσαλίας – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Εξαιρούνται:

(α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας

(β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

  • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

  • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
  • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
  • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
  • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
  • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
  • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
  • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
  • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
  • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή