Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα - Της πήραν πάνω απο 500.000 ευρώ

Έβαλαν τη γυναίκα να υπογράψει πληρεξούσια, ενώ παράλληλα είχαν μεταβιβάσει ακίνητα στη περιοχή της Θεσσαλονίκης  στο όνομά τους
Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη γυναίκα - Της πήραν πάνω απο 500.000 ευρώ
1'

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τόσο μια οικιακή βοηθός όσο και ο σύζυγος της, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση της ηλικιωμένης γυναίκας, που φρόντιζαν. Μάλιστα οι δράστες κατόρθωσαν να της αποσπάσουν πάνω από 500.000 ευρώ τόσο σε ακίνητη όσο και σε κινητή περιουσία.

Η υπόθεση έφτασε αρχικά στη δικαιοσύνη το 2017 μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, όταν μέλη της οικογένειας της αποθανούσας ενημερώθηκαν ότι στη διαθήκη της άφηνε ακίνητη και κινητή περιουσία στο ζευγάρι αλβανικής καταγωγής.

Όπως προκύπτει απο το κατηγορητήριο, το ζευγάρι είχε χρησιμοποιήσει συμβολαιογραφικά πληρεξούσια αλλά και βεβαιώσεις ψυχιάτρου ενώ με βάση τα έγγραφα η 82χρονη ήταν καλά στην υγεία της.

Το ανδρόγυνο αλβανικής καταγωγής κρίθηκε ένοχο για απάτη και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ ο ψυχίατρος που έδωσε τη βεβαίωση καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βάλει την ηλικιωμένη να υπογράψει πληρεξούσια, με τα οποία τους έδινε εντολή να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, καθώς και να πουλήσουν τα ακίνητά της. Επιπλέον, πριν από το θάνατό της είχαν μεταβιβάσει στο δικό τους όνομα ακίνητη κατοικία που διατηρούσε η 82χρονη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία τους το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας οτι η ηλικιωμένη τους μεταβίβασε ηθελημένα την περιουσία της ως ένδειξη καλής θέλησης που την φρόντιζαν με χαμήλη αμοιβή και επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχε σχέση με τους συγγενείς της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή