Βίντεο: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας

Τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής πίσω από την Αντιβουνιώτισσα στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στον τρίτο όροφο παλιού σπιτιού.

Βίντεο: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας
1'

Η φωτιά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο, προκάλεσε ζημιές στο ένα από τα τρία δωμάτια του σπιτιού, στο οποίο ζει ένας ηλικιωμένος Κερκυραίος με μακροχρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και η Βουλγάρα βοηθός που τον φροντίζει.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξέσπασε πιθανόν από κερί ή καντήλι που είχε τοποθετηθεί πάνω σε εταζέρα στο δωμάτιο που διέμενε η γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο. Οι πυροσβέστες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να άρπαξε από σόμπα, από τσιγάρο ή βραχυκύκλωμα.

Το σπίτι γέμισε καπνούς ενώ γείτονες ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική, η οποία με δύο οχήματα στην οδό Αρσενίου τράβηξε τους σωλήνες μέχρι την οικία και έσβησε γρήγορα τη φωτιά.

Προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων καταστράφηκαν, ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, το εσωτερικό του σπιτιού δεν υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με αναπνευστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο για νοσηλεία χωρίς πάντως να διατρέχει οποιοδήποτε κίνδυνο η ζωή του, ενώ κάτοικοι της περιοχής έθεσαν στον αντιδήμαρχο Κώστα Νίκου που έσπευσε στον τόπο της πυρκαγιάς το πρόβλημα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (των ίδιων, πάντως, των μόνιμων κατοίκων) τα οποία αποκλείουν την πρόσβαση σε πυροσβεστικά και ασθενοφόρα, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Πηγή: corfupress.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή