Θράκη: Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου, οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια ενόψει της θερινής περιόδου στην περιοχή του Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη.

Θράκη: Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
1'

Σύμφωνα με το e-evros, οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν στις παραλίμνιες περιοχές Ροδόπης και Καβάλας, ενώ σε λίγες ημέρες η Περιφέρεια ΑΜ-Θ περιμένει την έγκριση και για αεροψεκασμούς, που έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρεται επίσης ότι:

"Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Κώστα Κατσιμίγα, το πρόβλημα των κουνουπιών δε σταμάτησε να απασχολεί την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και την περίοδο του χειμώνα έγιναν δράσεις σε περιοχές διαχείμασης κουνουπιών, όπως οι σταβλικές εγκαταστάσεις, τόσο με ψεκασμούς, όσο και με τοποθέτηση παγίδων.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ξεκινάει την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα τόσο νωρίς χρονικά, εξαιτίας του περιθώριου που δίνει υπογεγραμμένη από πέρυσι σύμβαση, με σκοπό να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί πως οι ψεκασμοί αφορούν στις προνύμφες, τις οποίες καταπολεμούν με τη νέα μέθοδο."

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή