Το μελάνωμα είναι κληρονομικό; Οι ειδικοί μίλησαν...

Τα άτομα των οποίων οι συγγενείς είχαν καρκίνο του δέρματος είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από την ίδια την ασθένεια, σύμφωνα με μια μελέτη.

Το μελάνωμα είναι κληρονομικό; Οι ειδικοί μίλησαν...
1'

Θα μπορούσε ο καρκίνος του δέρματος να είναι κληρονομικός; Έχοντας έναν στενό συγγενή σου με την ασθένεια «αυξάνεις την πιθανότητα να εμφανίσουν μελάνωμα κατά 74%» υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Τα άτομα των οποίων οι συγγενείς είχαν καρκίνο του δέρματος είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από την ίδια την ασθένεια, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι ερευνητές προτείνουν ότι ο γενετικός κίνδυνος της νόσου μπορεί να είναι υψηλότερος ακόμη και αν οι άνθρωποι έχουν καλύτερες συνήθειες προστασίας από τον ήλιο. Ο κίνδυνος να εμφανιστεί μελάνωμα, (ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στο Ηνωμένο Βασίλειο), αυξάνεται κατά 74% για τους ανθρώπους των οποίων οι άμεσοι συγγενείς είχαν την ίδια ασθένεια.

Έρευνα από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα εξέτασε στοιχεία από 216.115 άτομα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια 20 ετών.Η έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που ήταν γενετικά προδιατεθειμένοι στην ασθένεια είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν όγκους. Τα γονίδια που δίνουν στους ανθρώπους στοιχεία όπως τ' ανοιχτόχρωμα μαλλιά, σύμφωνα με τη μελέτη, μπορεί να μεταφέρουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Το μελάνωμα είναι ένας κοινός τύπος καρκίνου που αναπτύσσεται στο δέρμα. Το πιο συνηθισμένο σημάδι είναι μια ασυνήθιστη ελιά ή η αλλαγή μιας παλιάς. Μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα, αλλά συνήθως βρίσκεται στις πλάτες των ανδρών και στα πόδια των γυναικών.

Πηγή: plus.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή