Τάρτα μπακλαβά - Λαχταριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Ο μπακλαβάς είναι ένα δύσκολο γλυκό στην παραδοσιακή του μορφή
Με μια μικρή παραλλαγή όμως, μπορούμε να τον χαρούμε ζεστό, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και κυρίως, χωρίς καθόλου κόπο.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
- 2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Για το σιρόπι
- 100 γρ. νερό
- 120 γρ. μέλι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή