Μισελ Ομπάμα: Πάνω και από την Όπρα

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού...

1'

Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο αναδείχθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, η οποία ηγήθηκε της επιθετικής εξαγοράς των 18 δισ. δολαρίων της βρετανικής Cadbury, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξη. Ακολουθεί η Όπρα Γουίνφρι, η οποία τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει την επιτυχημένη επί 25 χρόνια εκπομπή της, "The Oprah Winfrey Show", για να εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.


Τέταρτη στη σειρά βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πέρυσι εξελέγη για μία δεύτερη θητεία, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τέθηκε επικεφαλής της διαμεσολαβητικής προσπάθειας στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.


Αυτή τη χρονιά το Forbes άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει τις γυναίκες διαμορφώνοντας τη λίστα με βάση λιγότερο την περιουσία και την εξουσία που διαθέτουν και περισσότερο τη δημιουργική επιρροή και την επιχειρηματικότητα.

Η νικήτρια πέρυσι ήταν η Μέρκελ, ενώ η Μισέλ Ομπάμα βρισκόταν στην 40η θέση της λίστας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή