"Οχυρώνεται" ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος διέταξε να επανεξεταστούν οι διαδικασίες θεμάτων ασφαλείας για να αποφευχθούν νέες αποκαλύψεις ευαίσθητων...

1'

Ο Λευκός Οίκος διέταξε να επανεξεταστούν οι διαδικασίες θεμάτων ασφαλείας για να αποφευχθούν νέες αποκαλύψεις ευαίσθητων στοιχείων και να ανασυγκροτηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από τη νέα διαρροή πολλών εκατοντάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων από τον ιστότοπο Wikileaks.

"Κάθε αποτυχία προστασίας διαβαθμισμένων πληροφοριών είναι απαράδεκτη και δεν θα μείνει ατιμώρητη", ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου υπηρεσίας προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Τζέικομπ Λιού, σε ανακοίνωσή του προς τους επικεφαλής των υπηρεσιών διοίκησης.

Τόνισε δε, ότι "κάθε διαρροή άνευ εξουσιοδότησης διαβαθμισμένων εγγράφων συνιστά παραβίαση του νόμου και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας".

Την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την "ανεύθυνη και επικίνδυνη" δημοσιοποίηση χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών δεδομένων τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του ιστότοπου Wikileaks μπορεί να προκαλέσει θανάσιμους κινδύνους σε πολλά άτομα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή