Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Το 4ο κύμα στα κρούσματα δίνει 5ο κύμα θανάτων - Κι εμβολιασμένοι σε ΜΕΘ

Για ένα «κύμα» θανάτων λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας κάνει λόγω στο Newsbomb.gr o διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος – Σύμφωνα με τον ίδιο αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός ο αριθμός των εμβολιασμένων στις ΜΕΘ αφού μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που εμβολιάστηκε πριν από 6 μήνες δεν προστατεύεται όπως στην αρχή – Συνέστησε οι πολίτες να κάνουν και την αναμνηστική δόση

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Το 4ο κύμα στα κρούσματα δίνει 5ο κύμα θανάτων - Κι εμβολιασμένοι σε ΜΕΘ
Σε ασφυκτική πίεση οι ΜΕΘ σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο.
ΙΝΤΙΜΕ
2'

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία του κορονοϊού, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Με τα λόγια αυτά ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε στο Newsbomb.gr την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Επιπλέον έκανε λόγο για «κατάρρευση» στο σύστημα υγείας της βόρειας Ελλάδας γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να από χθες Κυριακή (14/11) το νοσοκομείο Ιπποκράτειο να λειτουργεί μόνο σαν νοσοκομείο Covid-19 λόγω του όγκου των ασθενών που πρέπει να νοσηλευτούν.

«Είναι τέτοια η πίεση και τόσο αυξημένες οι ανάγκες που δεν υπάρχει Σύστημα Υγείας που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί η μόλυνση στην Κοινότητα. Ποτέ δεν είναι αργά να εμβολιαστούμε», ανέφερε στο Newsbomb.gr, ο κ. Καπραβέλος.

Ακόμη, τόνισε ότι «η κατάσταση εξελίσσεται τόσο άσχημα που βιώνουμε το 4ο κύμα κρουσμάτων το οποίο δίνει ένα 5ο κύμα θανάτων».

Επιπλέον, ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανέφερε: «Να επισπεύσουμε την 3η δόση και τη δεύτερη δόση της Johnson, δεδομένου πως όσο ο ιός διασπείρεται και μεταλλάσσεται, παρακάμπτει την ανοσία. Αυτή την στιγμή και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε αύξηση των εμβολιασμένων στις ΜΕΘ και πρόκειται για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Το εμβόλιο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει αλλά πρέπει να γίνει η αναμνηστική δόση κάτι το οποίο έχουν ήδη πει από το καλοκαίρι στην Βρετανία και το Ισραήλ».

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε και στο τεράστιο ηθικό ζήτημα αφενός «να κλείνουν ΜΕΘ σε άλλους ασθενείς και αφετέρου να επιλέγονται ασθενείς. Γιατί όταν ακούμε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σημαίνει ότι έχει ήδη γίνει επιλογή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή