Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε περισσότερους Ρώσους αξιωματούχους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/2), κυρώσεις εναντίον περισσότερων Ρώσων αξιωματούχων πέραν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τζάνετ Γέλεν
H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν
AP Photo
2'

Οι αξιωματούχοι - μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας - περιλαμβάνουν τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ορίσει έντεκα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στην άρχουσα ελίτ καθώς η Ρωσία διεξάγει αυτόν τον βάναυσο πόλεμο από επιλογή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε ενωμένοι με τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα πληρώσει ένα σοβαρό οικονομικό και διπλωματικό τίμημα για τη νέα εισβολή της στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν. «Εάν κριθεί αναγκαίο, είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την αποτρόπαια συμπεριφορά της στην παγκόσμια σκηνή», συμπλήρωσε.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Παρασκευή τα σχέδιά του να επιβάλει κυρώσεις στον Πούτιν, καθιστώντας τον ως τον υψηλότερο στόχο στην προσπάθεια επιβολής κόστους στη ρωσική οικονομία και στον στενό κύκλο του Πούτιν.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει επίσης «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού» στο κρατικό ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι. Το εν λόγω Ταμείο έχει σχεδιαστεί με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων σε τομείς υψηλής ανάπτυξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στο Κίεβο - Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι πρόσφυγες για τη φρίκη των τελευταίων ωρών

Η πολιορκία του Κιέβου: Αντιστέκονται οι Ουκρανοί - Θερμοβαρικά βλήματα επιστρατεύει ο Πούτιν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή