Τα βέλη της στον Σαρκοζί έστρεψε η Λεπέν

Σε συνέντευξή της που πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα στην εφημερίδα Midi Libre, η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν υποστηρίζει ότι ο Νικολά Σαρκοζί «δεν σεβάστηκε τους ψηφοφόρους της» μολονότι θα μπορούσε, αν το έκανε, να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Τα βέλη της στον Σαρκοζί έστρεψε η Λεπέν
1'

«Δεν μπορεί να καλεί τους ψηφοφόρους μου να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι σε μια μονομαχία του Εθνικού Μετώπου με τους Σοσιαλιστές θα προτιμούσε τους Σοσιαλιστές», είπε η Λεπέν, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στους εκλογείς της σαν να είναι παιδιά ή κατώτεροι πολίτες».

«Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να δείξει κανείς στους ψηφοφόρους ότι παρά τα μεγάλα λόγια και τις αγκαλιές από τον ένα και τον άλλο (Ολάντ - Σαρκοζί), παραμένουν έτοιμοι να εκλέξουν ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν θα ήθελε να δει τη δεξιά να χάνει τις εκλογές, η Λεπέν απάντησε ότι «δεν την ενδιαφέρει» κάτι τέτοιο. «Θεωρώ ότι ο Ολάντ και ο Σαρκοζί είναι σαν δύο κεφάλια που τσακώνονται μοιραζόμενα το ίδιο σώμα. Είναι ένα είδος σιαμαίων της πολιτικής».

Ο Σαρκοζί, που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών από τον Ολάντ θα πρέπει στις επαναληπτικές εκλογές να εξασφαλίσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν (πήρε ποσοστό 17,90%) για να ελπίζει ότι θα κερδίσει και πάλι την προεδρία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή