Πούτιν: H ανταρσία της Βάγκνερ θα μπορούσε να προκαλέσει «εμφύλιο» - Στο πλευρό του ο Σοΐγκού

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέες δηλώσεις του χαιρέτισε τον ρωσικό στρατό και τις αρχές επιβολής του νόμου που σταμάτησαν έναν «εμφύλιο πόλεμο». Με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στο πλευρό του, εμφανίστηκε ενωτικός

O Bλαντιμίρ Πούτιν
O Bλαντιμίρ Πούτιν
Α.Ρ
1'

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε σε περίπου 2.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, της Εθνoφρουράς και των στρατιωτικών μονάδων οτι ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις ενώθηκαν ενάντια στους αντάρτες μισθοφόρους με αποτέλεσμα να σταματήσει η «εξέγερση» των μισθοφόρων.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σε μια πλατεία του Κρεμλίνου, ο Πούτιν βρέθηκε στο πλευρό του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοΐγκού, την απόλυση του οποίου είχε ζητήσει ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Περιέγραψε την ανταρσία ως μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να τελειώσει. Ζήτησε ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τους Ρώσους στρατιωτικούς πιλότους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Πολλοί από τους συντρόφους μας πέθαναν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εκπλήρωσαν την εντολή και το στρατιωτικό τους καθήκον με τιμή», είπε.

«Η αποφασιστικότητα και το θάρρος μας καθώς και η ενότητα του συνόλου της ρωσικής κοινωνίας ήταν τεράστια και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπέρβαση αυτών των εμποδίων και της ανταρσίας. Μπορείτε να δείτε ότι ο στρατός, η κοινωνία και οι άνθρωποι ήταν ένα. Αυτό μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή