Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Ισραηλινές επιδρομές και σε αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 80 τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές στη Χοντέιντα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Χούθι

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Ισραηλινές επιδρομές και σε αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ
Twitter/X
1'

Ισραηλινές επιδρομές αργά σήμερα το βράδυ έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Τα ισραηλινά πλήγματα έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ προειδοποίησε σήμερα το βράδυ ότι οι ισραηλινές επιδρομές κατά των Χούθι - συμμάχων της Χεζμπολάχ - στην Υεμένη, σηματοδοτούν μια «επικίνδυνη» καμπή, εννέα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανόητη ενέργεια του σιωνιστή εχθρού προαναγγέλλει μια νέα επικίνδυνη φάση στη σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή», προειδοποίησε η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, καθώς και από τους Παλαιστίνιους και τους συμμάχους της Υεμένης.

Τουλάχιστον 80 τραυματίες από τις επιθέσεις του Ισραήλ

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην υεμενίτικη πόλη-λιμάνι Χοντέιντα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Χούθι.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα».

Οι ισραηλινές επιδρομές προκάλεσαν πελώρια φωτιά στο λιμάνι.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή