Κάμαλα Χάρις και Τιμ Γουόλς «μαζί» στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο - Ποιος είναι ο «εκλεκτός» της

Η Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που όρισε ο Τιμ Γουολς, πραγματοποίησαν την πρώτη tτους κοινη προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια

Κάμαλα Χάρις και Τιμ Γουόλς «μαζί» στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο - Ποιος είναι ο «εκλεκτός» της
Associated Press
4'

Ο Τιμ Γουολς μίλησε για τις αγροτικές του ρίζες και είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πήγαινε τις ΗΠΑ «πίσω», καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως υποψήφιος αντιπρόεδρος της Καμάλα Χάρις σε μια συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος. Στην εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια το βράδυ της Τρίτης, ο νέος υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί τους στις εκλογές του Νοεμβρίου ήταν «περίεργοι σαν...την κόλαση».

Ο 60χρονος κυβερνήτης της Μινεσότα μίλησε μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε ως ο εκλεκτός της Χάρις για τον ρόλο με τους αναλυτές να λένε οτι θα μπορούσε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους της υπαίθρου και της εργατικής τάξης που έχουν στραφεί στον Ντόναλντ Τραμπ σε κρίσιμες μεσοδυτικές πολιτείες.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πολιτεία της Πενσυλβάνια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις είπε ότι η ίδια και ο Γουολς ήταν «αουτσάιντερ» στις αμφίρροπες εκλογές αλλά έχουν τη δυναμική. Παρουσίασε το δεξί της χέρι ως «μαχητή της μεσαίας τάξης, πατριώτη». Ο Γουολς αφηγήθηκε στη συνέχεια τις ρίζες του από τη μικρή πόλη στη Νεμπράσκα και την καριέρα του ως στρατιωτικός και δάσκαλος, πριν επιχειρήσει να κάνει μια αντίθεση με τον Τραμπ.

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία επιτέθηκε στον Τραμπ. «Δεν ξέρει βασικά πράγματα για τη θητεία του στον λαό γιατί είναι πολύ απασχολημένος με τον εαυτό του», είπε. Έλαβε μερικές από τις πιο δυνατές επευφημίες της βραδιάς όταν έβαλε στόχο το ποινικό μητρώο του πρώην προέδρου, με το κοινό να φωνάζει «κλειδώστε τον». Επίσης, προκάλεσε χειροκροτήματα όταν αναφέρθηκε στις επιθέσεις που έχει δεχθεί η Χάρις το τελευταίο διάστημα.«Αυτοί οι τύποι είναι ανατριχιαστικοί και, ναι, παράξενοι», είπε για τους Ρεπουμπλικάνους αμφισβητίες τους.

Πρόσθεσε όμως ότι «ανυπομονεί να συζητήσει» με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την αντιπροεδρία Τζ. Ντ Βανς, «δηλαδή, εάν είναι πρόθυμος να σηκωθεί από τον καναπέ και να εμφανιστεί». Η Χάρις και ο Γουολς που ξεκίνησαν μια πενθήμερη περιοδεία σε πολιτείες-κλειδιά εμφανίστηκαν ως υπέρμαχοι των ατομικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της άμβλωσης και της ασφάλειας από την ένοπλη βία. Θα μιλήσουν επίσης στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου στο Σικάγο.

Ο Γουόλς κατάγεται από τη Νεμπράσκα και πέρασε πολλά χρόνια στην εκπαίδευση, ως καθηγητής γεωγραφίας και προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου. Είναι αξιοσημείωτο ότι δίδαξε για μερικούς μήνες στην Κίνα, αμέσως μετά τα γεγονότα της Πλατείας Τιενανμέν, την άνοιξη του 1989. «Το να είμαι σε ένα κινεζικό λύκειο εκείνη την κρίσιμη στιγμή μου φαινόταν πραγματικά σημαντικό», παραδέχτηκε χρόνια αργότερα, ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπου εκλεγόταν επί 12 χρόνια.

Στο τιμόνι της Μινεσότα, ο Γουολς έχει επιβλέψει μια από τις πιο παραγωγικές νομοθετικές περιόδους στην ιστορία της πολιτείας, εφαρμόζοντας μια σαρωτική προοδευτική ατζέντα. Οι Δημοκρατικοί πέρασαν μεταξύ άλλων μέτρα ελέγχου των όπλων και θέσπισαν οικογενειακή άδεια μετ' αποδοχών. Οι Ρεπουμπλικάνοι τον επέκριναν για τις οδηγίες για μάσκες και το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς για την αντιμετώπιση των ταραχών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020.

Η εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ακριβώς όπως η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουολς είναι ένας επικίνδυνα φιλελεύθερος εξτρεμιστής και το όνειρο των Χαρις-Γουολς είναι ο εφιάλτης κάθε Αμερικανού». Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέστειλε την προεκλογική του εκστρατεία τον περασμένο μήνα και υποστήριξε την Χάρις, είπε οτι οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών «θα είναι οι ισχυρότεροι υπερασπιστές των προσωπικών μας ελευθεριών και της δημοκρατίας μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή