Το βίαιο παρελθόν του Diddy: Όταν ο ράπερ επιτέθηκε έξαλλος στον προπονητή ράγκμπι του γιου του

Ο Sean «Diddy» Combs είχε επιτεθεί στον προπονητή του γιου του και τους βοηθούς του το 2015, σε ένα απίστευτο περιστατικό βίας που φέρνουν στο φως οι Los Angeles Times. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δίασημος ράπερ κατηγορήθηκε αλλά βγήκε αλώβητος

Το βίαιο παρελθόν του Diddy: Όταν ο ράπερ επιτέθηκε έξαλλος στον προπονητή ράγκμπι του γιου του
6'

Ο Σον "Diddy" Κομπς είχε νευριάσει τόσο πολύ με την τιμωρία που επέβαλλε στον γιο του ένας προπονητής ράγκμπι του Πανεπιστημίου UCLA το 2015, που πήγε στο γραφείο του και τσακώθηκε μαζί του, «έπνιξε» έναν ασκούμενο και έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ένα άλλο μέλος της ομάδας , σύμφωνα με έγγραφο που έλαβαν πρόσφατα οι Los Angeles Times από τους εισαγγελείς της κομητείας του Λος Άντζελες.

Όμως, παρόλο που ο ράπερ συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση με θανατηφόρο όπλο, για εγκληματικές απειλές και βιαιοπραγία στο περιστατικό, δεν κατηγορήθηκε τελικά για οποιοδήποτε έγκλημα. Στοιχεία από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες δίνουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα φέρεται να εκτυλίχθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου πριν από σχεδόν 10 χρόνια μέσα στην εγκατάσταση του UCLA.

Οι νέες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύγκρουση βλέπουν το φως καθώς ο διάσημος μουσικός παραγωγός αντιμετωπίζει μπαράζ μηνύσεων και ποινικών διώξεων σύμφωνα με τις οποίες ήταν ο αρχηγός μίας εγκληματικής επιχείρησης που εκβίαζε τα θύματα, τους χορηγούσε ναρκωτικά και τα ανάγκαζε να συμμετάσχουν σε σεξουαλικά όργια που ονομάζονταν «freak-offs».

Απέβαλλε τον γιό του και εκείνος τον τιμώρησε

Μετά το περιστατικό, ο προπονητής δύναμης και προετοιμασίας του UCLA Σαλ Αλόσι, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δυσαρέσκειας του ράπερ, έφυγε από τη διαμάχη με γρατσουνιές και σκισμένο πουκάμισο, λέει το φύλλο εργασίας. Ο ασκούμενος τον οποίο έπνιξε για λίγο ο Κομπς έμεινε με μικρές γρατσουνιές στο λαιμό του, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι εκπρόσωποι του ράπερ εκείνη την εποχή δήλωσαν ότι οι ενέργειες που έκανε «είχαν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα για να προστατεύσει τον εαυτό του και τον γιο του». Μερικοί από αυτούς ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο νεότερος Κομπς είχε δεχτεί bullying από τον προπονητή καθ' όλη τη διάρκεια που ήταν στην ομάδα.

«Δύο διαφορετικές εισαγγελικές υπηρεσίες το εξέτασαν και οι δύο αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη», είπε ο Μαρκ Γεράγος, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Κομπς μετά τη σύλληψή του. «Κατανοώ το ενδιαφέρον τώρα, αλλά σαφώς, αυτό δεν κατέληξε σε επίπεδο ποινικής δίωξης».

Πηγές από το πανεπιστήμιο και τις αρχές επιβολής του νόμου είπαν στους Times το 2015 ότι η σύγκρουση συνέβη αφού ο Αλόσι, δυσαρεστημένος με την προσπάθεια του Τζάστιν Κομπς κατά τη διάρκεια μιας εθελοντικής καλοκαιρινής προπόνησης, είπε στον αμυντικό να φύγει από το γήπεδο — όχι μόνο για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Ο Τζάστιν Κομπς είχε εγγραφεί στο UCLA με πλήρη αθλητική υποτροφία το 2012.

Αργότερα εκείνο το απόγευμα, ο νεότερος Κομπς και ο πατέρας του μπήκαν στο γραφείο του Aλόσι, δίπλα στην αίθουσα με τα βάρη των 15.000 τετραγωνικών ποδιών στο υπόγειο του Acosta Athletic Complex. Ο Αλόσι ήταν στο τηλέφωνο και τους έκανε νόημα να περιμένουν, σύμφωνα με το έγγραφο. «Μετά από λίγη ώρα, ο Κομπς και ο γιος του μπήκαν στο γραφείο και αντάλλαξαν λόγια», αναφέρει το έγγραφο. Ο Κομπς πλησίασε τον προπονητή και του επιτέθηκε σωματικά προκαλώντας κάποιες μικρές γρατσουνιές και σκίζοντας τη φανέλα του».

Πολλά μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού μετακινήθηκαν για να απομακρύνουν τον Κομπς από το γραφείο, λέει το έγγραφο. Στη συνέχεια, στράφηκε στον ασκούμενο, πνίγοντάς τον και γδέρνοντας τον λαιμό του, ενώ έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ένα άλλο μέλος του επιτελείου του προπονητή. Μετά από αυτό, ο Combs φέρεται να άρπαξε ένα μικρό kettlebell (βαράκι γυμναστικής, από χυτοσίδηρο ή ατσάλι, σε σφαιρικό σχήμα, με χειρολαβή) και το έστρεψε προς τα μελη του προσωπικού, αναφέρει το έγγραφο.

Δεν υποβλήθηκαν ποτέ κατηγορίες για πλημμέλημα. Ο Κομπς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τις 16 Σεπτεμβρίου, κατηγορείται για εκβιασμό, μεταφορά για πορνεία και σεξουαλική διακίνηση. Δηλώνει αθώος και αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ο δικηγόρος Tony Buzbee ωστόσο ο οποίος εκπροσωπεί τουλάχιστον 120 φερόμενα θύματα του ράπερ, κατέθεσε έξι αγωγές στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσά τους και μία που ισχυρίζεται ότι ένα 16χρονο αγόρι κακοποιήθηκε σε ιδιωτικό δωμάτιο, μετά από ένα πάρτι του Diddy το 1998 στο Hamptons.

Έβγαινε πάντα αλώβητος

Οι κατηγορίες σηματοδοτούν μία τεράστια «πτώση» για τον μεγιστάνα της hip-hop μουσικής που έγινε παγκόσμιο αστέρι τη δεκαετία του 1990. Ο Κομπος έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στο παρελθόν, αλλά έχει βγει σε μεγάλο βαθμό αλώβητος.

Το 1999, πέντε μήνες αφότου συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση σε στέλεχος δισκογραφικής στη Νέα Υόρκη, ομολόγησε την ενοχή του και διατάχθηκε να ολοκληρώσει ένα μονοήμερο μάθημα διαχείρισης θυμού. Αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών, δεν ήταν υποχρεωμένος ωστόσο να πληρώσει πρόστιμο, να εκτίσει ποινή φυλάκισης ή να κάνει καμία κοινωνική εργασία. Το αδίκημα τον άφησε χωρίς ποινικό μητρώο σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Μήνες αργότερα, συνελήφθη ξανά μετά από πυροβολισμό σε νυχτερινό κέντρο της Times Square. Κατηγορήθηκε ότι έφερε παράνομα όπλο σε κλαμπ και προσπάθησε να δωροδοκήσει τον οδηγό του για να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του όπλου, αφού η αστυνομία βρήκε το πιστόλι 9 χιλιοστών στο SUV όπου επέβαιναν ο Κομπς και η τότε κοπέλα του, η ποπ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ.

Επέμεινε ότι δεν συμμετείχε στον πυροβολισμό και αθωώθηκε από ποινικές κατηγορίες το 2001. Ένα δικαστήριο καταδίκασε τον προστατευόμενο του Κομπς, Jamaal "Shyne" Barrow, για επίθεση, απερίσκεπτη απειλή και εγκληματική κατοχή πιστολιού. Οι εισαγγελείς είχαν ισχυριστεί ότι ο Combs και ο Barrow άνοιξαν πυρ στο κλαμπ. Τρία άτομα τραυματίστηκαν. Ο Combs τινάχτηκε από ανακούφιση όταν διαβάστηκε η αθώα ετυμηγορία του. «Είμαι τόσο ευγνώμων σήμερα», είπε σε πλήθος θαυμαστών έξω από το δικαστήριο. «Νιώθω ευλογημένος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή