Πρόστιμο σε αυτοκινητο-βιομηχανίες στην Τουρκία

Πρόστιμο συνολικού ύψους 277,4 τουρκικών λιρών (180,8 εκατ. δολ.) επέβαλε η τουρκική επιτροπή ανταγωνισμού σε 15 αυτοκινητοβιομηχανίες...

1'

Πρόστιμο συνολικού ύψους 277,4 τουρκικών λιρών (180,8 εκατ. δολ.) επέβαλε η τουρκική επιτροπή ανταγωνισμού σε 15 αυτοκινητοβιομηχανίες και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για καταπάτηση κανονισμών ανταγωνισμού στη χώρα.

Το υψηλότερο πρόστιμο ύψους 68,8 εκατ. τουρκικών λιρών επιβλήθηκε στη Ford Otosan, κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η αμερικανική Ford και η τουρκική Koc Holding, πλήττοντας την τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης, το ποσό των 47,8 εκατ. τουρκικών λιρών καλείται να καταβάλει και η κοινοπραξία Tofas, στην οποία συμμετέχουν η Koc Holding και η Fiat, ενώ πρόστιμο ύψους 49,78 εκατ. λιρών επιβλήθηκε και στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Dogus Otomotiv.

Τέλος, πρόστιμο επιβλήθηκε και στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Mercedes Benz, Nissan, Peugeot, Toyota, Hyundai οι οποίες διέρρευσαν πληροφορίες στην αγορά σχετικά με τα αποθέματά τους σε οχήματα, την τιμολογιακή τους πολιτική, κ.λπ., σε περίοδο μεγάλης ζήτησης στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτου στην Τουρκία.

Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή