Χονγκ Κονγκ: «Πράσινο» φως των φοιτητών στο διάλογο με την κυβέρνηση

Τους αποκλεισμούς δρόμων στο Χονγκ Κονγκ συνέχισαν ολιγομελείς ομάδες διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, παρά το πράσινο φως στο διάλογο με την κυβέρνηση που έδωσαν οι ηγέτες των φοιτητικών κινημάτων και την πίεση που ασκεί η κοινή γνώμη να διαλυθούν και να απομακρυνθούν.

Χονγκ Κονγκ: «Πράσινο» φως των φοιτητών στο διάλογο με την κυβέρνηση
2'

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμειναν την Τρίτη (7/10) στις τρεις εστίες των κινητοποιήσεων, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν από την 28η Σεπτεμβρίου.

Η πρώην βρετανική αποικία που περιήλθε στην κηδεμονία του Πεκίνου επέστρεψε από χθες σε πιο κανονικούς ρυθμούς ζωής, καθώς ένας μεγάλος αριθμός πολιτών επέστρεψε στην εργασία του, πολλά σχολεία άνοιξαν, τερματίστηκε ο αποκλεισμός του κτιρίου όπου στεγάζονται τα κεντρικά της κυβέρνησης και 3.000 δημόσιοι λειτουργοί μπόρεσαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Εξαιτίας ωστόσο των οδοφραγμάτων που έχουν στηθεί σε ορισμένους δρόμους, πολλές γραμμές λεωφορείων αναγκάζονται να κάνουν παρακάμψεις. Συνεπώς η κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει πυκνή, ενώ καταγράφονται πολλά μποτιλιαρίσματα, την ώρα που το μετρό είναι ασφυκτικά γεμάτο, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η οργή των επιβατών.

Η έναρξη μάλιστα που έχει προγραμματιστεί για αύριο των εργασιών του κοινοβουλίου έπειτα από 3 μήνες διακοπής αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το περιβάλλον θα είναι ήρεμο και ασφαλές γύρω» από το κοινοβούλιο, εξήγησε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Χονγκ Κονγκ Τζάσπερ Τσανγκ.

Βουλευτές που συμμετέχουν στο κίνημα υπέρ της Δημοκρατίας τον κατηγόρησαν ότι θέλει να εμποδίσει τη διεξαγωγή ενός δημοσίου διαλόγου με επίκεντρο τις διαδηλώσεις.

«Μπορείτε να αναβάλετε (τις εργασίες της Βουλής) κατά 3 εβδομάδες, αυτό δε θα αλλάξει τίποτα στη λαϊκή οργή», απάντησε ο Άλαν Λέονγκ του Κόμματος των Πολιτών.

Το κίνημα απολάμβανε τη μεγάλη υποστήριξη της κοινής γνώμης, ωστόσο έπειτα από 8 ημέρες στις οποίες τα πάντα είχαν παραλύσει, η δυσαρέσκεια συνεχίζει να αυξάνεται.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές που συνάντησαν χθες έναν αντιπρόσωπο της κυβέρνησης στο πλαίσιο «προκαταρκτικών συζητήσεων» ενόψει της έναρξης ενός επίσημου διαλόγου, αποδέχθηκαν τελικά την έναρξη διεξαγωγής του διαλόγου.

Η ακριβής ημερομηνία, αλλά και ο τόπος όπου θα γίνουν οι συζητήσεις με την επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, δεν έχουν πάντως ακόμα οριστεί…

Διαβάστε ακόμα:

Το δράμα των κατοίκων της Κομπάνι λόγω τζιχάντ (vids+pics)

Ινδία: Δείτε τι ανατριχιαστικό πλάσμα μεγάλωνε στο αυτί του! (vid+pics)

Βρετανία: Μυστηριώδες πλάσμα κατασπάραξε κοτόπουλο! (vid+pics)

Τραγωδία στην Κολομβία: 11 νεκροί από κεραυνό!

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τον Μπεν Άφλεκ που υπερασπίστηκε τους μουσουλμάνους (vid)

Βρετανία: Αφηρημένοι πελάτες ξεχνούν 190.000 κινητά το χρόνο στα ταξί!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή