Το Δαλάι Λάμα θα συναντήσει ο Μπάρακ Ομπάμα

Την αντίδραση της Κίνας αναμένεται να ξεσηκώσει η συνάντηση στο Λευκό Οίκο του Μπάρακ Ομπάμα με το...

1'

Τον Δαλάι Λάμα θα δεχθεί το Σάββατο στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας τη στήριξή του στην προσπάθεια επίλυσης των διαφορών για το Θιβέτ, μέσω διαλόγου.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγο αναφέρει: «Η συνάντηση υπογραμμίζει την σθεναρή υποστήριξη του προέδρου στην διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θιβετιανών.

Ο πρόεδρος θα υπογραμμίσει την διαρκή στήριξή του στον διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους του Δαλάι Λάμα και την κινεζική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών. »

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίθηκε από στελέχη του Κογκρέσου, διότι δεν συναντήθηκε με τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τις αρχές Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Κογκρέσου τόνιζαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να αποφύγει την ένταση με την Κίνα, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιδράσει, καθώς θεωρεί το Δαλάι Λάμα αυτονομιστή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή