MEDIA

Eurοvision 2024: Απειλεί και η Ισπανία με αποχώρηση, στον «αέρα» η τελική πρόβα

Eurοvision 2024: Απειλεί και η Ισπανία με αποχώρηση, στον «αέρα» η τελική πρόβα
AP

Ισπανία και Ολλανδία έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην Eurοvision 

Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Η γενική πρόβα του τελικού, η οποία αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και σε αυτήν θα ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές καθορίζοντας το 50% του αποτελέσματος, είναι «στον αέρα».

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία είναι με το ένα πόδι εκτός της Eurovision 2024 λόγω ενός «βίαιου επεισοδίου». Ο ερμηνευτής της χώρας, Joost Klein, σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να ενεπλάκη σε καβγά με άνθρωπο της τηλεοπτικής παραγωγής. Η κατάσταση, μάλιστα, αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή». Επισημαίνεται ότι η είδηση έγινε γνωστή από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο Joost Klein, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την αποστολή του Ισραήλ στη Eurovision 2024.

Σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.