Εύη Καπάταη: «Αρνήθηκα να τραγουδήσω μπροστά σε Τούρκο πρωθυπουργό και “φακελώθηκα”»

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στην Τουρκία λόγω της απόφασης της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη, αρνούμενη να τραγουδήσει μπροστά στην γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, η Ελληνοκύπρια ερμηνεύτρια Εύη Καπάταη δηλώνει συγκινημένη και εξομολογείται στο newsbomb ένα ανάλογο περιστατικό που βίωσε η ίδια όταν εμφανιζόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Εύη Καπάταη: «Αρνήθηκα να τραγουδήσω μπροστά σε Τούρκο πρωθυπουργό και “φακελώθηκα”»
2'

«Το 2000 ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης είχε καλεσμένο -για επαγγελματικούς λόγους - τον Τούρκο ομόλογό του, Μεσούτ Γιλμάζ. Κατά την επίσκεψη του δεύτερου στη χώρα μας, ήρθαν μαζί στο μαγαζί που τραγουδούσα. Να σας θυμίσω ότι, όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Γιλμάζ ήταν αντιπρόεδρος», λέει στo newsbomb και συνεχίζει:

«Όταν έμαθα ότι ήταν (ο Γιλμάζ) στο μαγαζί είπα στον επιχειρηματία ότι δεν θα ήθελα να τραγουδήσω και να διασκεδάσω τον συγκεκριμένο πολιτικό. Τότε ο καταστηματάρχης μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω ποινική ρήτρα. Τότε δάκρυσα και του είπα ότι δε θέλω να διασκεδάσω κανέναν Τούρκο πολιτικό», θυμάται η ίδια, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, όταν η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Δέσποινα Βανδή, επέλεξε να φύγει από προγραμματισμένη συναυλία στη Σμύρνη, παρά να τραγουδήσει «μπροστά στον σφαγέα», όπως είπε η ίδια, προκαλώντας σχεδόν διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αν πατήσω το πόδι μου στα Κατεχόμενα θα φυλακιστώ»


Η Εύη Καπάταη μετά το περιστατικό, είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης σε όλη την Κύπρο, με αποτέλεσμα ο τότε υπουργός Πολιτισμού στη Μεγαλόνησο Ουράνιος Ιωαννίδης, να την επιβραβεύσει για την πράξη της.

«Μόλις έμαθα ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να ερμηνεύσει τραγούδια πάνω στη σκηνή, συγκινήθηκα και κατάλαβα αμέσως τι θα ακολουθήσει για την ίδια. Η αλήθεια είναι πως δεν διαψεύστηκα. Η Δέσποινα έπραξε το σωστό, το λογικό και χαίρομαι που και άλλοι καλλιτέχνες έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά μου, όπως είδαμε και με άλλους στο παρελθόν».

Σήμερα παραδέχεται πως οι Τούρκοι την έχουν ακόμη «φακελωμένη» και πως αν αποφασίσει να ταξιδέψει στην Κατεχόμενη Κύπρο ή στην Τουρκία, οι τουρκικές Αρχές όχι μόνο δεν θα της το επιτρέψουν αλλά θα την φυλακίσουν.
«Μετά από το περιστατικό που βίωσα, δεν είμαι ευπρόσδεκτη ούτε στην Τουρκία ούτε στην Κατεχόμενη Κύπρο. Μου είχε γνωστοποιηθεί ότι θα έχω πρόβλημα, θα φυλακιστώ», αναφέρει η ίδια στo newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή