Βαρύ πένθος στο Βρετανικό Παλάτι: Έφυγε από τη ζωή ο θείος του Ουίλιαμ και του Χάρι

Δύσκολες ώρες για την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας

Βαρύ πένθος στο Βρετανικό Παλάτι: Έφυγε από τη ζωή ο θείος του Ουίλιαμ και του Χάρι
1'

Ο ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ Β,’ Λόρδος Ρόμπερτ Φέλοους, ο οποίος ήταν κουνιάδος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και θείος των Χάρι και Γουίλιαμ, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Ο ίδιος ήταν ο σημαντικότερος σύμβουλος της Βασίλισσας μεταξύ 1990 και 1999, κατά τη διάρκεια του διαζυγίου και του θανάτου της Νταϊάνα.

Ο Λόρδος Φέλοους βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να αρνηθεί τους περίεργους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη των Harrods, Mohamed Al Fayed, ότι συμμετείχε σε συνωμοσία για τη δολοφονία του γιου του Dodi και της πριγκίπισσας.

Ο λόρδος βοήθησε επίσης τη βασίλισσα, το 1992, όταν ο Κάρολος βρισκόταν σε πόλεμο με την Νταϊάνα, ο Άντριου χώρισε από τη Σάρα, η Αν χώρισε, το κάστρο του Ουίνδσορ τυλίχτηκε στις φλόγες και η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Γεννήθηκε στο Sandringham το 1941 και ήταν γιος τους Σερ Ουίλιαμ Φέλοους, διευθυντή της περιουσίας του από το 1936 έως το 1964 και της Τζέιν Φέλοους, η οποία ήταν κόρη του ταξίαρχου ύπατου Άλγκερνον Φέργκιουσον, σερίφη του Northamptonshire.

Πέρασε τρία χρόνια στον στρατό από το 1960 έως το 1963 – και το 1978 παντρεύτηκε τη Λαίδη Τζέιν Σπένσερ, τη μεγαλύτερη αδερφή της Νταϊάνα, η οποία ήταν παράνυμφος στο γάμο τους. Ο Λόρδος Φέλοους πέθανε από άγνωστα αίτια στις 29 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή