Οι δυσάρεστες μυρωδιές του Τουρισμού, η «Πριγκηπέσσα» και τα μετρητά της Phoenix Vega Mezz

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Οι δυσάρεστες μυρωδιές του Τουρισμού, η «Πριγκηπέσσα» και τα μετρητά της Phoenix Vega Mezz
3'

Δυσάρεστες μυρωδιές

Δυσάρεστες μυρωδιές κατέκλισαν το κτήριο επί της Λεωφόρου Αμαλίας 12, στο οποίο στεγάζεται το υπουργείο Τουρισμού. Σε κάποιες ειδικά γωνιές του ακινήτου συνολικής επιφάνειας 4.415 τετραγωνικών μέτρων, οι μυρωδιές ήταν έντονα αισθητές. Οπότε για λόγους υγιεινής και ευπρέπειας αναζητήθηκε αποφρακτική εταιρεία. Καθώς ο γενικός καθαρισμός του αποχετευτικού δικτύου, το πλύσιμο και η απόφραξη των αποχετεύσεων και υδρορροών εντός και εκτός κτηρίου και ο έλεγχος σε σιφώνια και τουαλέτες δεν είναι εύκολη υπόθεση, οι δυσάρεστες οσμές δεν θα εξαφανισθούν από την μια ημέρα στην άλλη.

Νησιά χωματερές

Και εάν το πρόβλημα των οσμών στο υπουργείο Τουρισμού προκαλεί θυμηδία, δεν συμβαίνει το ίδιο με το πρόβλημα που οι παράγοντες της τουριστικής αγοράς προειδοποιούν πως θα αντιμετωπίσουν δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σε Κυκλάδες και Ιόνια το εφετινό καλοκαίρι. Όπως αναφέρουν, οι γερασμένες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και οι κορεσμένες υποδομές απόθεσης σκουπιδιών είναι το νούμερο ένα πρόβλημα όλων των trendy προορισμών. Και αυτό ισχύει ειδικά για Μύκονο, Σπέτσες, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Και εάν δεν υπάρξουν εγκαίρως προετοιμασίες και έργα ανάλογα του πληθυσμού των τουριστών που αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα, τότε θα μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις.

Μάθε τέχνη κι' άστηνε

Η στήλη έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο Βασίλη Ξυπολητά, τον πρόεδρο της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ, ο οποίος πρόσφατα πήρε δίπλωμα οδήγησης λεωφορείου. Ο κ. Ξυπολητάς δεν μένει στη θεωρία. Και το απέδειξε, καθώς στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς πήρε το τιμόνι και οδήγησε την «Πριγκηπέσσα» στους δρόμους της πόλης. Η «πριγκηπέσσα» είναι ένα λεωφορείο Scania – Vabis κατασκευασμένο το 1957 που κυκλοφορούσε μέχρι το 1981. Πρόκειται για το καμάρι της ΟΣΥ ΑΕ, και η βόλτα που έκανε στους δρόμους της Κηφισιάς προκάλεσε συγκίνηση, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που σταματούσαν και την χαιρετούσαν, βγάζοντας φωτογραφίες. Είπαμε, μάθε τέχνη κι' άστηνε.

H Phoenix Vega Mezz

H Phoenix Vega Mezz PLC θα προτείνει στην επερχόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τη διανομή μετρητών προς τους μετόχους της. Για όσους δεν το γνωρίζουν η εισηγμένη Phoenix Vega Mezz PLC έχει ως κύρια δραστηριότητα την κατοχή και διαχείριση του 65% των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας και του 45% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega, που εισφέρθηκαν από την Πειραιώς Financial Holdings. Η Phoenix Vega Mezz Plc έχει πολυμετοχική σύνθεση. Το σύνολο των κοινών μετόχων της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 16.200. Από το σύνολο των κοινών μετοχών (1.250.367.229 κοινές μετοχές αξίας 0,0648 ευρώ εκάστη) το 27% το κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το 18,62% το κατέχει ο Τζον Πόλσον, το 5,968% το κατέχει το fund Helikon Investments και το 5,638% ο Τέλης Μυστακίδης. Να σημειωθεί πως το 2021 η Phoenix Vega Mezz PLC κατέγραψε κέρδη 5 εκατ. ευρώ και πως στο τέλος του έτους είχε 8,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί στους προαναφερόμενους μετόχους.

Οι επενδύσεις της Navios

Η Αγγελική Φράγκου που ηγείται της ναυτιλιακής Navios προχώρησε σε μια μεγάλη παραγγελία πλοίων αξίας 250 εκατ. δολαρίων. Επενδύει σε δεξαμενόπλοια τύπου LR2 (Long-range 2) μεταφορικής ικανότητας μέχρι 115.000 dwt, τα οποία είναι αυτή την περίοδο εξαιρετικά δημοφιλή. Είναι χαρακτηριστικό πως στα δεξαμενόπλοια τύπου LR2 eco οι ναύλοι παραμένουν «υγιείς», δηλαδή κινούνται σε κερδοφόρα επίπεδα και έτσι πολλοί εφοπλιστές στρέφονται σε αυτά. Η αγορά των clean δεξαμενοπλοίων έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, με τον μέσο όρο των κερδών των εν λόγω τάνκερ να διαμορφώνονται στα 33.000 δολάρια ανά ημέρα.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή