Χαρδούβελης: Μεταρρυθμίσεις, έξοδος στις αγορές και αποκρατικοποιήσεις...

Αυτονόητη χαρακτήρισε για την ελληνική κυβέρνηση, τη συνέχιση της πολιτικής των... μεταρρυθμίσεων, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών.

Χαρδούβελης: Μεταρρυθμίσεις, έξοδος στις αγορές και αποκρατικοποιήσεις...
1'

«Ολοι θέλουν η Ελλάδα να πετύχει και για αυτό θα στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης και διεμήνυσε ότι σύντομα η Ελλάδα θα βγει και πάλι στις αγορές, καθώς οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που έχουν βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία θα πάρει μπροστά το 2015 και σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει την πρόβλεψη ρυθμού ανάπτυξης 2.9%, συμπλήρωσε πως αυτό θα συμβεί με συνδυασμό επενδύσεων, κατανάλωσης (σ.σ. πώς θα αυξηθεί η κατανάλωση χωρίς λεφτά;) και ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών.

Παράλληλα, έκανε γνωστές και τις προβλέψεις της κυβέρνησης για έσοδα ύψους 4.2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, μιλώντας για 32 deals που βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ολοκλήρωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή