Αλλάζουν όλα στα ΤΑΞΙ

Την απελευθέρωση του τομέα των ΤΑΞI αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών, συνεχίζοντας το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης...

1'

Την απελευθέρωση του τομέα των ΤΑΞI αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών, συνεχίζοντας το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών της κυβέρνησης.

Με τις επερχόμενες αλλαγές αίρεται η απαγόρευση για την έκδοση νέων αδειών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται στο εξής με βάση το συντελεστή 2,5 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, σε ό, τι αφορά την Αθήνα και 2 για την υπόλοιπη Ελλάδα, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου, από 1,3 έως 2 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής της έδρας των ΤΑΞΙ, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν, εφόσον ισχύουν ορισμένα κριτήρια, όπως υποδομές μιας περιοχής σε λιμάνια, αεροδρόμια, διευρυνόμενες τουριστικές περιοχές και άλλα.

Η νομοθετική πρωτοβουλία θα προβλέπει τη δημιουργία νέων τύπων ΤΑΞΙ (7-θέσια, 9-θέσια) και οχήματα με λιγότερα διακριτικά και διαφορετικό κόμιστρο, για κάλυψη διαφορετικών αναγκών, καθώς και νέους κανονισμούς λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αίρονται οι μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις που προέβλεπαν ότι άδεια ΤΑΞΙ μπορούσαν να αγοράζουν μόνο φυσικά πρόσωπα ή ιδιότυπες εταιρίες.

Eταιρείες οποιασδήποτε μορφής θα μπορούν να αγοράσουν άδειες ΤΑΞΙ, αλλά θα υπάρχει και πρόβλεψη για την αποτροπή δημιουργίας ολιγοπωλίων ή μονοπωλίων.

Επιπλέον προβλέπεται και η αλλαγή του χρώματος των αυτοκινήτων, ενώ εκσυγχρονίζονται τα διοικητικά πρόστιμα για τις παραβάσεις οδηγών και ιδιοκτητών ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή