Ευ. Βενιζέλος: Καταστροφή η μονομερής καταγγελία της σύμβασης

Τυφλό και καταστροφικό δρόμο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου.

Ευ. Βενιζέλος: Καταστροφή η μονομερής καταγγελία της σύμβασης
1'

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, επιτέθηκε σε όλους όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή κατηγορώντας τους ότι επιδιώκουν να «αγοράσουν φθηνά τη χώρα» με τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Παράλληλα επεσήμανε τον κίνδυνο για τις τραπεζικές καταθέσεις αλλά και για το τραπεζικό σύστημα, ενώ σημείωσε ότι μονομερής καταγγελία θα σημάνει φτώχια, ανεργία αλλά και επαναδιόγκωση του χρέους, εφόσον θα «μεταφραστεί» σε άλλο νόμισμα.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως το ζητούμενο είναι μια κυβέρνηση με επίκεντρο την Κεντροαριστερά, ενώ παράλληλα ζήτησε την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Δεν περιμένω από τα άλλα κόμματα να μιλήσουν μετά τις εκλογές. Γιατί έτσι εξαπατούν και παραπλανούν τον Ελληνικό Λαό», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα κανενός».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθηλωμένο και καρφωμένο σε υπουργικούς θώκους και στον κυβερνητισμό», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος.

Ερωτηθείς για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος απάντησε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να το έχει αποφύγει, αδειάζοντας έτσι για μια ακόμη φορά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δείτε αποσπάσματα από τη Σ/Τ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή