Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανά χείρας κατεβαίνει ο Τσίπρας στην κοινωνία

Από την ημέρα που επέστρεψε από τη Βραζιλία, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει για λίγο στην άκρη την «υψηλή πολιτική», ρίχνοντας το βάρος του στην καθημερινότητα των πολιτών

Αλέξης Τσίπρας
2'

Να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική, φιλολαϊκή πρόταση διακυβέρνησης, η οποία είναι το προεκλογικό πρόγραμμα που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την ημέρα που επέστρεψε από τη Βραζιλία, ο πρώην πρωθυπουργός έχει αφήσει για λίγο στην άκρη την «υψηλή πολιτική», ρίχνοντας το βάρος του στην καθημερινότητα των πολιτών. «Οι εκλογές θα κερδηθούν στα ΑΤΜ και στους λογαριασμούς των πολιτών», συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι συνομιλητές του σημειώνουν ότι με την παραπάνω φράση, εννοεί την ποιότητα ζωής που έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Επομένως, στις παρούσες συνθήκες της απίστευτης ακρίβειας που κάνει δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων, η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνει επί της πραγματικής οικονομίας.

Εκεί θεωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται το «κλειδί» της ανατροπής για το κόμμα του. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ζητήσει από όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνουν τη «μάχη» στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας. Για να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και για να παρουσιάζουν την προγραμματική πρόταση για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Μάλιστα, το παράδειγμα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το δίνει ο ίδιος. Η επιλογή του να επισκεφτεί την Παρασκευή μια βιοτεχνία στο Αιγάλεω, είχε συγκεκριμένο συμβολισμό. Ήθελε να αναδείξει τα προβλήματα τόσο των εργαζόμενων όσο και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τα προβλήματά τους και τους μίλησε για τις προτάσεις του κόμματός του. Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των μικρομεσαίων που ετοιμάζει, για τον αποκλεισμό τους που έχει επιβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ταμείο Ανάκαμψης και για όλες τις άλλες διεξόδους που θεωρεί ότι προσφέρει στους αυτοαπασχολούμενος, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως, επίσης, και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις με διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους. Οι αυξήσεις στους μισθούς, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, βρίσκονται στο επίκεντρο της εναλλακτικής πρότασης της Κουμουνδούρου. Και με αυτή την πρόταση, αναμένεται να πορευτεί το επόμενο διάστημα, όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις

Ηλιόπουλος: «Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής»

Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά σχέδια «αποτροπής» της συμμετοχής των νέων στις εκλογές

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:24ME TO N & ME TO Σ

Ρε άντε… δεξιωθείτε!