Φάμελλος: «Το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση»

Σαφή μηνύματα από Νοτοπούλου, συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ 
Φάμελλος: «Το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση»
KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI
6'

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σήμερα η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε ιδιοκτησιακές λογικές» , ενώ για το κλείσιμο της «Αυγής» είπε ότι ήταν προσωπική απόφαση Κασσελάκη.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Παππάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε τα περί «μαύρου χρήματος» λέγοντας ότι «ζητήσαμε να έρθει εταιρεία ορκωτών λογιστών να ελέγξει , παρερμηνεύεται σκόπιμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά με την απόφαση για την «Αυγή» είπε ότι έχει ληφθεί από το 2022 και «δεν έγινε πράξη κακώς θα πω εγώ». «Μια εφημερίδα που πουλάει 480 φύλλα, χύνονται κροκοδείλια δάκρυα, γιατί δεν γίνονταν συνδρομητές. Δεν μπορούμε να πετάμε λεφτά στο πηγάδι»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ από την πλευρά του ο Χ. Μαμουλάκης τόισε: «Είμαι εναντίον του κλεισίματος οιουδήποτε Τύπου»

Σαφές μήνυμα από τον Φάμελλο

«Η απόφαση για τη βιωσιμότητα της «Αυγής» είχε παρθεί πολύ νωρίτερα» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας ενώ μιλώντας για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα οικονομικά τόνισε ότι «το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών προσθέτοντας ότι «οι πολίτες έστειλαν μήνυμα σε όλα τα κόμματα. ​ Θέλοντας να αλλάξει την «ατζέντα» από τα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι η σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η ερώτηση στον πρωθυπουργό για τo «χαράτσι» των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Με τη δήλωση ότι η πολιτική κρίνεται από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι από τον προσωπικό χρόνο ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό: «Κάναμε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέσσερις ημέρες από τις εκλογές, την οποία διακόψαμε λόγω συνέντευξης του κ. Κασσελάκη εκείνη την ώρα. Δεν ήταν το καλύτερο… αλλά το αποφασίσαμε. Το προγραμματίσαμε για την επόμενη Τετάρτη και εκείνη την ημέρα έφυγε για την Αμερική. Τεχνικά ήταν αδύνατο. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τρόπο να το κάνουμε νωρίτερα».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου για τον αναβρασμό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και τις πρωτοβουλίες του αρχηγού του κόμματος που βρίσκεται στις ΗΠΑ δήλωσε ότι «πήρε την απόφαση χθες να συνεδριάσουν τα όργανα την ερχόμενη εβδομάδα». Και όπως τόνισε «τα στελέχη του κόμματος εκεί θα συζητήσουν για τα πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιολόγηση των εκλογών».

Παράλληλα διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρχε συλλογή υπογραφών από στελέχη του κόμματος διερωτώμενος εάν υπάρχει σχετικό κείμενο που να έχει δει κανείς. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα των ευρωεκλογών και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν εμπιστευόμαστε και δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές. Δεν εμπιστευόμαστε τα κόμματα και την πολιτική. Δεν πιστεύουμε τους πολιτικούς και τη συνέπεια των πολιτικών προγραμμάτων».

Μιλώντας για την κυβέρνηση δήλωσε: «Όταν ο πολίτης κρίνει την αξιοπιστία της πολιτικής από το φόρο που θα πληρώσει αυτό είναι Μητσοτάκης». Μιλώντας για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» υποστήριξε ότι «υπάρχει σοβαρό οικονομικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε». Απαντώντας στο θέμα των «μαύρων χρημάτων» στα ταμεία του κόμματος ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «το θέμα ξεκαθαρίστηκε και αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη πληροφορία να πάει στον εισαγγελέα».

Διαμάχη μεταξύ στελεχών

Το βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται - και έχει στο επίκεντρό του τη διαμάχη μεταξύ των στελεχών που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα και εκείνων που τάσσονται στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, με φόντο τις κατηγορίες για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία των κομμάτων ακόμη και από την πλευρά του βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά και τις υπόνοιες για οικονομική κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην απόφαση κλεισίματος της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας Αυγή.

Συλλογή υπογραφών

Η πλευρά των στελεχών, όπως αναφέρουν Τα Νέα, που θεωρούνται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να μην σηκώσει παραπάνω τους τόνους. Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως κανένας από όσους τοποθετήθηκαν δημόσια δεν επικρότησε τις παραιτήσεις των Τεμπονέρα - Κοτσακά και Τσιόκα, ωστόσο τέθηκε εμφατικά το ζήτημα της συνεδρίασης των οργάνων.

Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησαν να διακινούν και κείμενο συλλογής υπογραφών για την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής - από τις ΗΠΑ, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε γρήγορα και όρισε για την ΠΓ συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη και για την ΚΠΕ την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Τα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους και να αλλάξουν τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί από τα λεγόμενα Κασσελάκη για την περίοδο Τσίπρα, με πρώτο τον ίδιο τον Αποστολάκη, ο οποίος διευκρίνισε πως με τη φράση «ξέρετε εσείς κανένα κόμμα που δεν έχει μαύρα χρήματα;», δεν εννοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή αυτή στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανo».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή