Handelsblatt: Η στροφή στ' αριστερά μπορεί να είναι θετική

Ο διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Μαρσέλ Φράτσερ, βλέπει ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να υπάρξουν οφέλη από μια ενδεχόμενη στροφή προς τ' αριστερά.

Handelsblatt: Η στροφή στ' αριστερά μπορεί να είναι θετική
1'

Η σημερινή διαδικασία και η νίκη της αριστεράς θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα κρίση στο ευρώ. Ο πρωθυπουργός εκλιπαρεί τους βουλευτές να εκλέξουν πρόεδρο, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ, λέει ότι μια πιθανή μετατόπιση προς τα αριστερά μπορεί ακόμη και να είναι κάτι θετικό. «Παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυπρόθεσμες οικονομικές ζημίες - μακροπρόθεσμα, θα προκαλούσε έναν αναγκαίο πολιτικό σεισμό και το έναυσμα για αλλαγές».

Ο επικεφαλής του DIW επισημαίνει ότι οι δύο τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποτύχει ήδη και το ερώτημα είναι κατά πόσον μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδεινώσει την κατάσταση στην Ελλάδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πολιτικά ριζοσπαστικός, αλλά σίγουρα είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι μια έξοδος από το ευρώ ή η ανεξέλεγκτη μείωση του χρέους θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή».

γερμανική 2

(Πηγή: Handelsblatt)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή