Οι χίπις φέρνουν και...πανευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων!

Μαζί με τους χίπις θα έρθουν στα Μάταλα μεγάλα δίκτυα από την Ευρώπη και νέοι τους οποίους...

2'

Μαζί με τους χίπις θα έρθουν στα Μάταλα μεγάλα δίκτυα από την Ευρώπη και νέοι τους οποίους θα καλέσει ο δήμος Φαιστού.

Η συνάντηση που προγραμματίζουν οι βετεράνοι...χίπις στην Κρήτη, το ερχόμενο Καλοκαίρι δίνει την αφορμή για να γίνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις ενώ ετοιμάζεται κι ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων!

Η προσπάθεια "επανασύνδεσης" των απανταχού της γης πρώην χίπηδων, που πέρασαν κάποια στιγμή από τα Μάταλα, προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούνιο, με πρωτοβουλία δύο Γερμανών και στην Κρήτη αναμένεται να βρεθούν πάνω από 10000 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις στη σελίδα των δύο Γερμανών που είχαν την ιδέα ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει μεγάλα δίκτυα της Ευρώπης και μέσα κυρίως από την Γερμανία που θα καλύψουν το γεγονός από τις 11 μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Με αφορμή αυτό το μοναδικό event ο δήμος Φαιστού και η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη προγραμματίζουν ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων το οποίο θα συνδυαστεί με την παρουσία των πρώην χίπις! Μάλιστα σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου αυτό το φεστιβάλ μπορεί να διευρυνθεί και να διαρκεί περισσότερες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι εμπνευστές της ιδέας να έρθουν στην Κρήτη οι πρώην χίπις είναι ο συγγραφέας Arn Strohmeyer και ο εκδότης Thomas Balistier , οι οποίοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Κρήτη και έχουν αφιερώσει στο νησί σειρά βιβλίων. Μάλιστα η τελευταία τους έκδοση με τίτλο "The Myth of Matala" αφορά ακριβώς στην περιοχή που αποτέλεσε , κυρίως την δεκαετία του '70 τον ιδανικό τόπο "ελευθερίας" για ανθρώπους- κυρίως νέους- απ' όλο τον κόσμο.

Από το CRETALIVE

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή