ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: «Καθάρισε» την πρωτιά με το μυαλό στην Μακάμπι

Basket League: «Καθάρισε» την πρωτιά με το μυαλό στην Μακάμπι

Basket League: Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε 93-88 του Περιστερίου και μαθηματικά εξασφάλισε την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος.

Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών πήρε την νίκη κόντρα στο πολύ καλό Περιστέρι me 93-88 και κατέκτησε και τυπικά την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να δυσκολεύτηκε για κάτι περισσότερο από τρία δεκάλεπτα κόντρα στο εξαιρετικό Περιστέρι αλλά τελικά πήρε μια σπουδαία νίκη με 93-88. Και είναι σπουδαία καθώς με αυτό το αποτέλεσμα οι “πράσινοι” κατάφεραν να “σφραγίσουν” και τυπικά την πρωτιά και να έχουν στα χέρια τους το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός που αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τους Εργκίν Αταμάν, Τζέριαν Γκραντ και Ματίας Λεσόρ, είχε για κορυφαίους τους, Μήτογλου με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Ναν με 20 πόντους και 5 ασίστ, τον Παπαπέτρου με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Βιλντόζα με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεχώρισαν οι Ράγκλαντ και Λαβ που είχαν από 13 πόντους.

Το μυαλό στη Μακάμπι από το ξεκίνημα

Πολύ κακό το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό AKTOR, οι παίκτες του οποίου όπως φαινόταν δεν είχαν το μυαλό τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Με κακές επιθετικές επιλογές στην επίθεση, παιδικά λάθη, αλλά και με κακή αμυντική λειτουργία έδωσαν το δικαίωμα στο Περιστέρι να προηγηθεί με 6-8 στα πρώτα πέντε λεπτά με τον Ρένφρο να έχει ήδη 6 πόντους. Ο Κέντρικ Ναν μπορεί να ισοφάρισε σε 11-11 με τρίποντο από το… σπίτι του, ο Παναθηναϊκός AKTOR όμως ήταν αλλού.

Σερί 0-9 και Χουγκάζ αλά… ΝΒΑ

Το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του αντιπάλου του και με τους Λαβ και Μήτρου - Λονγκ “ζεστούς”… έτρεξαν σερί 0-9 και προηγήθηκαν με 11-20, δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Μετά από έξι άστοχες βολές από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Χουάντσο πέτυχε ένα ζευγάρι αλλά δεν άλλαξε τίποτα, καθώς ένα ακόμα δίποντο του Λαβ και ένα τρομερή τρίποντο του Χουγκάζ στη λήξη του δεκαλέπτου, διαμόρφωσαν το 13-25.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” είχαν προλάβει να κάνουν 7 λάθη και να δώσουν μόλις μία ασίστ!

Άλλαξε πρόσωπο ο Παναθηναϊκός, αλλά το Περιστέρι συνέχισε να είναι μπροστά

Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν τελείως διαφορετικό με τον Παναθηναϊκό να πατάει παρκέ με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Πολύ καλύτερος στην άμυνα, εύστοχος από μακριά και με διάθεση να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Με τον Βιλντόζα να είναι εξαιρετικός οι “πράσινοι” μείωσαν σε 21-25, ενώ στο 13 με ένα ακόμα τρίποντο από τον Αργεντίνο το σκορ έγινε 24-27. Το Περιστέρι όμως είχε λύσεις, είχε απαντήσεις και προσπαθώντας να περάσει τη μπάλα στο “ζωγραφιστό” κατάφερε να ξαναπάρει διαφορά 7 πόντων, 26-33 με τον Ρένφρο να συνεχίζει να δίνει λύσεις. Το Περιστέρι συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 33-37. Εκεί με 4 σερί τρίποντα και από τις δύο ομάδες το σκορ έγινε 39-43, 1:20 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 41-45.

Το Περιστέρι είχε τις λύσεις, είχε και το προβάδισμα

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα γρήγορο 4-0 και να μειώνει στον πόντο. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη συνέχιζε να δείχνει ότι έχει τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι τη στιγμή που πήρε μπροστά ο Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR έδινε συνεχείς λύσεις είτε εκτελεστικά είτε δημιουργικά και με συμπαραστάτη τον Μήτογλου οι “πράσινοι” πέρασαν μπροστά με 54-52, στο 25’. Ο Μήτογλου με 9 συνεχόμενους πόντους ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, ενώ για το Περιστέρι ο Ντάνγκουμπιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα (με τον Χουάντσο κρεμασμένο πάνω του) έδωσε προβάδισμα με 60-63, δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Το Περιστέρι κατάφερε να αντιδράσει στην… επίθεση του Παναθηναϊκού και “έκλεισε” το δεκάλεπτο έχοντας διαφορά έξι πόντων στα χέρια του, με τον Παναθηναϊκό να έχει πολλά λάθη στην άμυνα του και πολλά χαμένα δικά του σουτ.

Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός AKTOR, “καθάρισε” από τα 6.75

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου το Περιστέρι πήρε προβάδισμα 8 πόντων, 61-69, αλλά ο Λούκα Βιλντόζα ήταν ο παίκτης που πήρε πάνω του την κατάσταση για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλός, “διάβαζε” το ματς σωστά και πρωτοστάτησε στο 8-0 του “τριφυλλιού” που έφερε το ματς στο “χ”, 69-69. Ένα μεγάλο τρίποντο του Μήτογλου και ένα ακόμα… μεγαλύτερο του Βιλντόζα έκαναν το 77-72, με τον Γκρικόνις να κάνει το 79-74 στο 35’ με τον Κέντρικ Ναν να… αντιγράφει τους συμπαίκτες του για το 82-74. Το Περιστέρι, όμως, είχε ακόμα… ζωή και με τον Ρένφρο αλλά και τον Ράγκλαντ να “μιλάει” στις τελευταίες φάσεις, έφερε το ματς και πάλι στα ίσια, 86-86, 1:28 πριν το τέλος. Απάντηση στους παίκτες του Περιστεριού έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου που με τρίποντο στα 36΄΄έκανε το 89-86 με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει άμεσα τάιμ άουτ. Στην επόμενη επίθεση ο Ντάνγκουμπιτς δέχθηκε μεγαλοπρεπέστατο στοπ από τον Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων και ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγάλη νίκη.

Τα Δεκάλεπτα: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη: