ΣΠΟΡ

Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι

Με μπλούζα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» εμφανίστηκε ο Ούσικ και νίκησε τον Φιούρι

Πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία ο Ολεξάντρ Ούσικ, με τον Ουκρανό να εμφανίζεται με μπλούζα που έγραφε στα Ελληνικά «Ορθοδοξία ή Θάνατος», τη στιγμή που ο αγώνας έγινε στη Σαουδική Αραβία!

Κορυφαίος πυγμάχος ο Ολεξάντρ Ούσικ, με τον Ουκρανό να στέφεται πρωταθλητής βαρέων βαρών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Νίκησε τον Τάισον Φιούρι με split decision και πανηγύρισε τον τίτλο μπροστά σε πλήθος κόσμου, celebrities και τεράστια προβολή παγκοσμίως.

Ο Ουκρανός κορυφαίος πυγμάχος όμως, έκλεψε τις εντυπώσεις και για κάτι άλλο. Εμφανίστηκε στον αγώνα με μπλουζάκι που τράβηξε τα βλέμματα. Έχοντας τον σταυρό στη μέση, έγραφε στα Ελληνικά: «Ορθοδοξία ή θάνατος»!

Ο πυγμάχος ήθελε να δείξει την λατρεία του για τη θρησκεία, παρά τα πολλά προβλήματα που του έχει δημιουργήσει το γεγονός. Κι αυτό γιατί στην χώρα του την Ουκρανία, τον έχουν κατηγορήσει ως φιλορώσο. Επειδή η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας είναι συνδεδεμένη με το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Παράλληλα, ο Ούσικ απόρησαν πολλοί πώς μπόρεσε να φορέσει αυτή την μπλούζα στη Σαουδική Αραβία. Ως γνωστόν απαγορεύεται οποιαδήποτε επίδειξη θρησκευτικής λατρείας στον χριστιανισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάνει το σταυρό του μετά από γκολ που σημείωσε, υπήρχαν συζητήσεις ακόμη και για απομάκρυνσή του.

Ο Ούσικ έχει ρεκόρ 22-0-0 με 14 νοκ άουτ και δικαίως θεωρείται ο κορυφαίος πυγμάχος αυτή τη στιγμή. Το απέδειξε με τη νίκη επί του Φιούρι, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το πόσο χριστιανός ορθόδοξος είναι, μην υπολογίζοντας τις όποιες αντιδράσεις.