Κομμάτια αστεροειδούς φέρνει η NASA

Μια πρωτοποριακή αποστολή στο διάστημα, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η NASA...

Κομμάτια αστεροειδούς φέρνει η NASA
1'

Μια πρωτοποριακή αποστολή στο διάστημα, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η NASA.

Συγκεκριμένα, το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, Osiris Rex, θα προσπαθήσει να φέρεις εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Το σκάφος δεν θα προσγειωθεί στον αστεροειδή, αλλά θα τον πλησιάσει πολύ και με τη βοήθεια ενός βραχίονα, θα συλλέξει μέρος του.

Θα αγγίξει τον αστεροειδή 1999 RQ36 και θα συλλέξει από την επιφάνειά του2,27 κιλά σκόνης και οργανικού υλικού. Μετά, το δείγμα θα αποθηκευτεί σε μια ειδική κάψουλα, προκειμένου να πάρει το δρόμο της επιστροφής προς τη γη.

Οι αστεροειδής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελούν απομεινάρια από το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος, πριν από 4.5 δις. Χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η μελέτη τους, ίσως βοηθήσει στην κατανόηση για τις συνθήκες που επικρατούσαν στα πρώτα χρόνια ζωής.

Η αποστολή, θα πραγματοποιηθεί το 2016. Για να φτάσει το Osiris Rex στον αστεροειδή θα χρειαστούν 4 χρόνια και η επιστροφή του εκτιμάται πως θα γίνει το 2023. Ο επικεφαλής της ομάδας του συγκεκριμένου προγράμματος, Michael Drake, στις δηλώσεις του περιέγραψε τον αστεροειδή ως μια χρονοκάψουλα που ίσως περιέχει τα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας.

Στη γη υπάρχουν πολλά θραύσματα μετεωριτών, ωστόσο η επιστήμη ανυπομονεί να δει κομμάτια μετεωρίτων οι οποίοι δεν έχουν αλλοιωθεί λόγω του περάσματός τους από την ατμόσφαιρα και της επαφής τους με το γήινο περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή