Τρέμε Siri, έρχεται το Google Assistant

Μπορεί το όνομα να μην είναι τόσο σέξι όσο είναι το Siri που χρησιμοποιεί η Apple ή το Cortana της Microsoft αλλά έστω και έτσι το Google Assistant ήταν ένας ψηφιακός βοηθός που περίμεναν όλοι όσοι χρησιμοποιούν Android συσκευές, καθώς το Google Now! δεν βοηθούσε και ιδιαίτερα πολύ.

Τρέμε Siri, έρχεται το Google Assistant
2'

Του Δημήτρη Μαλλά

Το Google Assistant ανακοινώθηκε χθες το βράδυ (Τετάρτη 18/5) κατά τη διάρκεια του Google I/O, το ετήσιο συνέδριο των δημιουργών εφαρμογών και υπηρεσιών που σχετίζονται με το οικοσύστημα του αμερικανικού κολοσσού. Πρόκειται για έναν ψηφιακό βοηθό που αξιοποιεί τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η Google στο χώρο της αναζήτησης πληροφοριών και την τεχνητή νοημοσύνη. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμος αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά και μέσω νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Ένα από τα πρώτα προϊόντα με το Google Assistant θα είναι το Home, ένα ειδικά διαμορφωμένο ηχείο το οποίο θα σας επιτρέπει -μέσω του Assistant- να κάνετε φωνητικές αναζητήσεις, να προσθέτετε συναντήσεις στο ημερολόγιο σας, να ακούτε τα email σας και πολλά ακόμη, όπως, φυσικά, να ακούτε και μουσική ή κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό. Δύσκολα πάντως θα το δούμε πολύ σύντομα στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ηχείο.

Αυτό που θα δούμε σχετικά σύντομα είναι το Allo, ένα νέο app γραπτής επικοινωνίας, το οποίο και αυτό υποστηρίζει το Google Assistant. Σε σχέση με το Hangouts και άλλα messaging apps, το Allo, σύμφωνα με την Google, είναι πιο έξυπνο καθώς μπορεί να απαντά «μόνο» του, ενώ χάρη στο Assistant ο χρήστης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερες εργασίες κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης.

Επίσης, η Google παρουσίασε και το Duo, ένα νέο app για video κλήσεις που υπόσχεται καλή ποιότητα εικόνας ακόμη και με χαμηλής ταχύτητας συνδέσεις.

Η Google ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο headset εικονικής πραγματικότητας (VR) ονόματι Daydream, το οποίο δείχνει να κινείται περισσότερο προς τα αντίστοιχα προϊόντα των ανταγωνιστών και όχι προς εκείνη του Cardboard.

Επίσης, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε και τα Instant Apps, μία νέα λειτουργία που θα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να ανοίγει -όταν είναι απαραίτητο- ένα app από το web απευθείας χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσει σε περίπτωση που δεν το έχει εγκατεστημένο.

Φυσικά, υπήρξε και νέα έκδοση του Android, η N, για το τελικό όνομα της οποίας ζητείται η βοήθεια του κοινού. Δηλαδή, θα ψηφίσουν οι χρήστες για το νέο όνομα, το οποίο θα πρέπει να ξεκινά από το λατινικό γράμμα Ν και να αφορά κάποιο γλυκό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή