Start Your Journey: Έπαθλα και έμμισθη πρακτική άσκηση στη DEMO για νέους επιστήμονες

Φέτος, το πρόγραμμα «τρέχει» για έκτη χρονιά, ενώ είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι πέραν από χρηματικά έπαθλα, οι νικητές κερδίζουν και μία έμμισθη θέση πρακτικής άσκησης στην εταιρεία.

Start Your Journey: Έπαθλα και έμμισθη πρακτική άσκηση στη DEMO για νέους επιστήμονες
5'

Μια σημαντική ευκαιρία για το ξεκίνημα της καριέρας τους στην επιστήμη δίνει σε νέους ανθρώπους η φαρμακοβιομηχανία DEMO, από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο του Φαρμάκου στην Ελλάδα και με ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Start Your Journey, του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης που έχει στόχο να ενισχύει νέους και νέες επιστήμονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, χτίζοντας παράλληλα μαζί τους το αύριο του ελληνικού φαρμάκου.

Φέτος, το πρόγραμμα «τρέχει» για έκτη χρονιά, ενώ είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι πέραν από χρηματικά έπαθλα, οι νικητές κερδίζουν και μία έμμισθη θέση πρακτικής άσκησης στην εταιρεία.

Η πρωτοβουλία Start Your Journey από τη DEMO

Αναλυτικότερα, μέσα από το πρόγραμμα Start Your Journey, νέες και νέοι επιστήμονες έως 29 ετών, με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 7,5, έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, η οποία απονέμεται σε 3 άτομα ανά ειδικότητα, ύψους €2.000, €1.000 και €500, καθώς επίσης και 3 θέσεις έμμισθης Πρακτικής Άσκησης ανά ειδικότητα.

Καθώς, μάλιστα, το Φάρμακο εν γένει αλλά και η φαρμακοβιομηχανία DEMO συγκεκριμένα ενσωματώνει μια πληθώρα επιστημονικών ιδιοτήτων που συνεργάζονται ώστε να αναπτύσσονται ακόμα περαιτέρω οι εργασίες της, οι επιστημονικές ειδικότητες που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι πολλές.

Η DEMO άλλωστε, στο πλαίσιο του μεγαλόπνοου επενδυτικού της προγράμματος, ύψους €356 εκ. για την περίοδο 2021-2027, που υλοποιεί, εκπονεί έργα σε τέσσερις άξονες επενδύσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα και κάθε πτυχή στον χώρο του Φαρμάκου. Αντίστοιχα, οι νέοι επιστήμονες που καλούνται να αδράξουν την ευκαιρία και να αποκτήσουν, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, την ευκαιρία να γνωρίσουν στην πράξη το έργο της φαρμακοβιομηχανίας, μπορεί να προέρχονται από τα εξής πανεπιστημιακά Τμήματα:

  • Χημείας
  • Βιολογίας
  • Φαρμακευτικής
  • Χημικών Μηχανικών
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρονικών Μηχανικών / Μηχανικών Αυτοματισμού

Αυτοί που τελικά θα επιλεχθούν για την Πρακτική Άσκηση στην εταιρεία, μετά την αξιολόγησή από την ειδική Επιτροπή, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό και προσωπικό τους προφίλ θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να εξελιχθούν επιστημονικά και επαγγελματικά σε μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην παρούσα συγκυρία ανάπτυξης της DEMO, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες καθώς, εκτός της επαγγελματικής τους εκπαίδευσης και της ενεργούς τους συμμετοχής σε projects και τις παραγωγικές μονάδες, οι νέοι που θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία θα είναι παρόντες στη νέα σελίδα για το Φάρμακο στην Ελλάδα.

Τα υπερσύγχρονα εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στις διευθύνσεις Διασφάλισης Ποιότητας, Regulatory Affairs, Τεχνικής Υποστήριξης, Technology & Digital Transformation, Εταιρικής Διακυβέρνησης / Ανάπτυξης Εφαρμογών είναι έτοιμα να υποδεχθούν νέους επιστήμονες, που θα αποτελέσουν τα νέα μέλη της οικογένειας της DEMO ΑΒΕΕ.

Ένα μακρόπνοο επενδυτικό πλάνο σε τέσσερις άξονες

Η παραγωγή τελικών γενόσημων φαρμάκων, η παραγωγή πρώτων υλών φαρμάκων, η Έρευνα & Ανάπτυξη και η Βιοτεχνολογία είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το ευρύ επενδυτικό πλάνο της DEMO. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στη χώρα μας, σχεδιάζεται η παραγωγή πρώτων υλών φαρμάκων, με μονάδες παραγωγής Α’ υλών και 4 μονάδες παραγωγής τελικού προϊόντος, που δημιουργούνται στην Τρίπολη. Παράλληλα, δημιουργούνται και αναβαθμίζονται νέα, σύγχρονα εργαστήρια R&D στη Θεσσαλονίκη, συστήνεται μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων και ΒιοΑκαδημία, ενώ επεκτείνεται η παραγωγική δυναμική της κεντρικής μονάδας της εταιρείας, στο Κρυονέρι Αττικής.

image4.jpg
Το σύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας της DEMO, στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Για παράδειγμα, κάθε νέος επιστήμονας ονειρεύεται να εργαστεί σε ένα περιβάλλον όπως αυτό στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης χημικών μορίων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου σε συνολική έκταση 2.400 τ.μ., στεγάζονται 13 ξεχωριστά εργαστήρια και 34 βοηθητικοί χώροι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο φαρμακευτικής Έρευνας & Ανάπτυξης στην περιοχή, περιλαμβάνει και Εργαστήριο Πυρηνικού Συντονισμού (NΜR) που επιτρέπει την αποτύπωση και ταυτοποίηση της δομής των οργανικών μορίων, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη 5 νέων Δραστικών Πρώτων Υλών και 21 τελικών προϊόντων κάθε χρόνο.

Αντίστοιχα, στη μεγάλη επένδυση της DEMO στην Τρίπολη, συνολικά αναπτύσσονται 4 παραγωγικές μονάδες α’ υλών φαρμάκων και 4 παραγωγικές μονάδες τελικών φαρμάκων, που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και γι’ αυτό κατασκευάζονται και με προδιαγραφές ΗΠΑ, καλύπτοντας την παγκόσμια αγορά.

Η DEMO, επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, με εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων, πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων και δημιουργία Βίο-Ακαδημίας Φαρμάκων. Πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία για νέους επιστήμονες στη χώρα μας, καθώς μείγμα επιστημόνων από το εξωτερικό θα εκπαιδεύσει νέους από τα πανεπιστήμια της χώρας μας, ώστε να γίνουν ο θύλακας Έρευνας και Ανάπτυξης στην νέα αυτή τεχνολογία. Επιπλέον, το εργοστάσιο της DEMO στο Κρυονέρι Αττικής είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, έχοντας ευρεία δραστηριότητα διεθνώς και εξάγοντας πάνω από το 85% της παραγωγής της.

image5.jpg
Η κεντρική μονάδα της DEMO στο Κρυονέρι Αττικής


Νέοι επιστήμονες έχουν τώρα την ευκαιρία να ενταχθούν στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας μέσα από τη DEMO και την πρωτοβουλία Start Your Journey, του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης, χτίζουν μαζί το αύριο του ελληνικού φαρμάκου, χαράσσοντας νέους, δυναμικούς δρόμους προς την κορυφή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή